''Vanaf de tribune konden we dat allemaal zien''

''Vanaf de tribune konden we dat allemaal zien''

De Klassieker is traditiegetrouw een garantie voor veel discussie en een arbitrale dwaling vergroot dat effect alleen maar. Ditmaal was de gelijkmaker van Ajax uit bij Feyenoord (1-1) voer voor ophef.

Voorafgaand aan de 1-1 van Davy Klaassen passeerde de bal duidelijk de zijlijn en dus had Feyenoord een ingooi verdiend. "Schaap (assistent-scheidsrechter, red.) maakt een geweldige blunder", concludeert Valentijn Driessen van De Telegraaf. "De goal die Ajax maakt was duidelijk over de zijlijn. Vanaf de tribune konden we dat allemaal zien."

"Hij staat op de lijn, maar ziet het niet. Daarmee naait hij scheidsrechter Bas Nijhuis een oor aan, want hij is de gebeten hond als hoofdverantwoordelijke. Maar dit is wel heel slecht gezien van Schaap", aldus de journalist, die ook de spelers van Feyenoord en Ajax kritisch onder de loep neemt. "Met de uitslag kunnen beide ploegen niets."

"Verder lag het qua niveau ver onder het niveau van de bekerwedstrijd, dat hebben we deze wedstrijd niet gezien", vervolgde Driessen. "Het was hard werken met goede bedoelingen, maar daar bleef het meestal bij. De 1-1 is terecht, maar in zulke wedstrijden hoop je op een winnaar, dat maakt de emoties groter. En nu is PSV de lachende derde."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties