Oranje wint eenvoudig van Kazachstan

Oranje wint eenvoudig van Kazachstan

Het Nederlands elftal heeft zaterdag gedaan wat het moest doen tegen Kazachstan. Op het kunstgras van de Astana Arena kende Oranje geen enkele moeite met de opponent, die met 1-2 werd verslagen. Wat de overwinning waard is zal later op de avond blijken, als Turkije in actie komt tegen de Tsjechen. Als de Turken verliezen, klimt Nederland naar de o zo belangrijke derde plek in Groep A.

Bij het Nederlands elftal haakte keeper Jasper Cillessen vlak voor de aftrap af met rugproblemen, waardoor Tim Krul startte als doelman. Bondscoach Danny Blind stelde daarnaast drie debutanten op: Kenny Tete, Virgil van Dijk en Anwar El Ghazi. De laatste werd veel gezocht in de openingsfase, die werd gekenmerkt door twee snelle gele kaarten (Yuri Logvinenko en Daley Blind). El Ghazi probeerde het met een schot uit de draai en een kopbal van dichtbij, maar beide keren trof de Ajacied geen doel.

Op slag van rust kreeg El Ghazi zijn derde kans, weer was het niet raak, maar toen dat gebeurde was het al wel 0-1 in het voordeel van Oranje. Nederland, dat weinig moeite had met Kazachstan, kwam op voorsprong via Georginio Wijnaldum. De middenvelder van Newcastle United vond ruimte, haalde uit met links en schoof de bal in de onderhoek. Even daarvoor had Memphis Depay het Nederlands elftal al op voorsprong moeten zetten, maar na een handig passje van de slecht spelende Daley Blind werkte hij de bal naast.

Kazachstan kwam er geen moment uit, maar de 0-1 ruststand was voor Oranje nog wel een gevaarlijke. Direct na pauze kwam echter de 0-2 op het bord te staan en dat was een heerlijke treffer. Na een fraaie combinatie via Klaas-Jan Huntelaar, tot dat moment onzichtbaar, schoot Wesley Sneijder de bal hard in de verre hoek.

Het thuisland speelde dus bijzonder weinig klaar en leek bij 0-2 wel uitgespeeld, maar plots werd het gevaarlijk voor de neus van Krul. Logvinenko miste met zijn hoofd een dot van een kans. In de slotfase zette bondscoach Blind, noodgedwongen, weer een debutant in. Krul raakte geblesseerd en daardoor moest Jeroen Zoet, de derde keeper van Oranje, van de bank komen. Zoet kreeg weinig meer te doen. Bij Oranje viel Robin van Persie nog in: die paar speelminuten betekenden voor Van Persie wel zijn honderdste interland. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd maakte Islambek Kuat nog de 1-2.

Eljero Elia en Terence Kongolo kwamen niet in actie. Blessures van keepers Jasper Cillessen en Tim Krul betekent waarschijnlijk dat Kenneth Vermeer zich nog gaat voegen bij Oranje.

Lees meer over
Kenneth Vermeer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties