Van Beek: ''Het raakt je als je geen vertrouwen voelt''

Van Beek: ''Het raakt je als je geen vertrouwen voelt''

Sven van Beek incasseerde een aantal jaar geleden een gigantische domper. Toen zijn leeftijdsgenoten van de B2 van Feyenoord doorschoven naar de B1, bleef Van Beek eenzaam achter. Hij bleef namelijk zitten.

Achter is de huidige basisklant van Feyenoord 1 ervan overtuigd dat hij in dat jaar de basis heeft gelegd voor de successen die hij nu boekt in de Eredivisie. "Dat heeft alles veranderd. Op het moment dat ik hoorde dat ik bleef zitten was ik teleurgesteld. Ik was het er niet mee eens. Doordat ik moest blijven zitten, heb ik me ontwikkeld als persoon. Ik ben veel harder geworden. Denk veel meer aan mezelf", vertelt Van Beek aan ELF Voetbal Magazine.

"Mijn tweede jaar in de B2 liet ik niet meer over me heen lopen. Ik kreeg meer vertrouwen en ben daardoor stappen gaan maken. Het raakt je toch als je geen vertrouwen voelt van de mensen om je heen", gaat de stopper verder. "Ik kan er niet tegen als mensen tegen mij zeggen dat ik iets niet kan. Ik weet nog precies wie dat allemaal tegen mij gezegd hebben. Naar hen kan ik nu een lange neus trekken. Ik denk er nog weleens aan. Zoiets vergeet je niet."

"Maar ik lach er nu om", concludeert Van Beek. "Er komen nog weleens mensen naar me toe die eerlijk toegeven dat ze niet hadden verwacht dat ik het zou redden. Dat waardeer ik alleen maar."

Lees meer over
Sven van Beek
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties