'Opa' van selectie: ''Coolsingel, hopelijk dit seizoen al''

'Opa' van selectie: ''Coolsingel, hopelijk dit seizoen al''

Feyenoord sprak gisteren de officiële doelstelling voor het nieuwe seizoen uit. Als de spelersgroep en technische staf erin slagen om rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal te bewerkstelligen, is het seizoen geslaagd voor de Rotterdammers. Al hopen enkele spelers op meer, véél meer.

Karim El Ahmadi - vroeger een frivole voetballer, maar nu een prediker voor effectief voetbal - blijft hopen op een prijs. ''Bij mijn komst naar Feyenoord heb ik gezegd dat ik iets wil neerzetten in De Kuip. Ik woon zelf in Rotterdam. Als je ziet hoe de mensen in de stad snakken naar een prijs, hoe vurig dat verlangen is, dan moeten die mensen een keer beloond worden'', aldus de 30-jarige voetbal, die door zijn medespelers al opa wordt genoemd, in Voetbal International.

''Rotterdam is de tweede stad van Nederland en de grootste voetbalstad van het land. Dat daar al sinds 1999 geen kampioensfeest meer is gevierd, mag eigenlijk niet'', vindt El Ahmadi. En dat hoeft niet met mooi voetbal. ''Vergeet niet: door in het begin simpelweg goede resultaten te behalen, krijg je meer vertrouwen en ga je vaak ook beter voetballen. Maar het resultaat overstijgt alles. Ik wil nog een keer kampioen worden met Feyenoord. En ik hoop al dit seizoen. En voorlopig staan we nog steeds een punt voor op de regerend landskampioen.''

Koeman zegen voor Feyenoord
Karim El Ahmadi maakte als speler de crisisperiode mee bij Feyenoord, maar ook de wederopstandig. Ronald Koeman is daarin bepalend geweest. ''Hij is een zegen geweest voor Feyenoord. Hij had iets onoverwinnelijks over zich en dat bracht hij feilloos over. Het mag eigenlijk niet dat je voor een bepaalde trainer harder gaat lopen, maar onder Koeman gebeurde dat wel. Hij heeft zoveel natuurlijk charisma. Voor hem ga je automatisch door het vuur als speler. Gewoon presteren, dat was stokpaardje van Koeman. Excuses telden niet.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties