Nieuwe aflevering Kein Geloel: "Jahanbakhsh is onze beroepslieverd"

Nieuwe aflevering Kein Geloel: "Jahanbakhsh is onze beroepslieverd"

Voor Feyenoord staat er in met het competitieslot in zicht bij NEC niets meer op het spel dan een aanval op het eigen puntenrecord. Eigenlijk kan de blik daarom al op komend seizoen. Een heet hangijzer in De Kuip: de spitspositie. De spitsen van Feyenoord, Santiago Gimenez en Ayase Ueda, gaan deze aflevering onder de loep.

Gimenez lijkt zijn winterdip te boven en hint op diverse platformen naar een transfer. Gaat de Mexicaanse sterspeler vertrekken komende zomer? En wat zal hij moeten opleveren? Hij vertelde in een interview vermoeid te zijn. Zou trainer Arne Slot hem met het oog op een drukke zomer al met vakantie moeten sturen?

En hoe zit het eigenlijk met die andere spits? Ayase Ueda heeft in zijn debuutseizoen niet de indruk gemaakt die velen vanwege zijn prijskaartje hadden verwacht, maar komt er de laatste weken steeds beter in. Is de Japanner in een seizoen onder trainer Arne Slot klaargestoomd om het stokje van zijn Mexicaanse collega komende zomer over te nemen?

Of moet Feyenoord-directeur toch weer de laptop aanslingeren en met zijn scouts om tafel om een vervanger te halen? En daarbij: zal Feyenoord lessen trekken uit de situatie rondom Gimenez en voortaan spelers dichter bij eigen huis zoeken - die bovendien geen toernooien midden in het seizoen hebben?

Verder blikken we natuurlijk vooruit op de derde ontmoeting met de verliezend bekerfinalist NEC. In Nijmegen is het verlies in de finale hard aangekomen en het is maar de vraag of de ploeg van trainer Rogier Meijer nog genoeg fut heeft voor het competitieslot. Na een overwinning in Kralingen hebben zij nog wel zicht op de 5e plek in de eredivisie.

Dan het dilemma: moet Feyenoord de poort openzetten voor NEC, om Ajax een hak te zetten in de strijd om een Europees ticket? Met Arne Slot aan het roer lijkt dat een onnozel scenario, want hij wil natuurlijk met een puntenrecord op zak naar Anfield vertrekken.

Klik hier om de aflevering te luisteren.

Lees meer over
Alireza Jahanbakhsh
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties