Van Geel: ''Wij stappen niet van de jeugd af''

Van Geel: ''Wij stappen niet van de jeugd af''

Feyenoord hoopt voor het eerst sinds de jaren negentig weer een landstitel op de erelijst te mogen plaatsen. Het Legioen hunkert naar een terugkeer op de Coolsingel, maar technisch directeur Martin van Geel neemt genoegen met Europees voetbal.

"We bekijken het per seizoen. We nemen de ervaringen van het vorige seizoen mee. En we zijn achteraf gezien zeker te ambitieus geweest. Als je 29 punten achter PSV eindigt, dan is dat niet gegaan zoals we hadden gehoopt. Aan het eind zijn we er doorheen gezakt, helaas", zo legt de beleidsbepaler van de Rotterdammers uit aan de NOS.

Van Geel weerspreekt dat aankopen als Marko Vejinovic, Eric Botteghin, Michiel Kramer, Dirk Kuyt, Eljero Elia en Jan-Arie van der Heijden voor een koerswijziging zorgen. "Wij stappen niet van de jeugd af, we geven ze absoluut de kans. Vijftig procent van de eerste selectie bestaat nog altijd uit spelers van de eigen opleiding."

De vraag is of met name de ervaren spelers kunnen leven met de concurrentiestrijd. "Ik ben totaal niet bang voor teleurgestelde spelers. Voor niemand is een basisplaats gegarandeerd. Iedereen moet er keihard voor gaan. Ik denk dat we wel 17, 18 of 19 basisspelers hebben, dus de technische staf kan variëren met de opstelling. Dat is alleen maar beter voor de club."

Lees meer over
Eric Botteghin Dirk Kuyt Michiel Kramer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties