Politieacties bedreigen start eredivisie

Politieacties bedreigen start eredivisie

De start van de eredivisie wordt bedreigd door politieacties. Het personeel gaat tijdens de eerste speelronde staken als verantwoordelijk minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) niet met een beter cao-bod komt.

Dat kondigen de politiebonden aan. De eerste speelronde is op 7, 8 en 9 augustus. Het is volgens de bonden aan de burgemeesters van de speelsteden om af te wegen of het verantwoord is om een wedstrijd toch door te laten gaan. Zij zijn verantwoordelijk voor de veiligheid.

Volgens de politiebonden leggen politiemensen die bij deze wedstrijden worden ingezet, hun werk een uur voor de wedstrijd tot een uur na de wedstrijd neer. Uitzondering is de wedstrijd Feyenoord-Utrecht zaterdag 8 augustus in Rotterdam*. Bij die wedstrijd legt de politie het werk niet neer.

*De vraag is echter hoe de KNVB en de burgemeesters het gaan oplossen. Mogelijk moet de gehele speelronde verplaatst worden.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties