Feyenoord Charity Gala levert recordbedrag op

Feyenoord Charity Gala levert recordbedrag op

Een ontvangst en officieel fotomoment op de rode loper, een culinair topdiner op de heilige grasmat van De Kuip en een veiling met een aantal unieke items, die aan het einde van de avond een recordopbrengst opleverde ten bate van de Feyenoord Foundation en de Giovanni van Bronckhorst Foundation. Dit alles maakte de editie van 2015 van het traditionele Feyenoord Charity Gala diner, dat evenals vorig jaar plaatsvond op het heilige gras van De Kuip, tot een bijzonder geslaagde. Uiteindelijk preek er een schitterend geldbedrag van maar liefst € 581.220,- op de cheque, die in ontvangst werd genomen door Eric Gudde namens de Feyenoord Foundation en Giovanni van Bronckhorst namens zijn eigen Foundation. Het totale bedrag wordt verdeeld over beide goede doelen.

Stijlvol. Zo kon de entree van de dik vijfhonderd gasten van het gala het beste worden omschreven. De route naar de mooist denkbare plek van het stadion liep via een rode loper en de veelgeprezen spelerstunnel, terwijl eenieder eenmaal op het veld op een warm en persoonlijk welkom kon rekenen van de Feyenoord-directie. Op dat moment hadden de deftig geklede gasten stuk voor stuk al geposeerd voor de huisfotograaf van Feyenoord, wat uiteraard mooie plaatjes opleverde. Zo kwam het dat Dirk Kuyt – met zijn vrouw Gertrude aan zijn zijde – opnieuw de lens van de camera’s op zich wist gericht, nadat hij eerder op de dag al onder grote belangstelling van supporters en pers de eerste training na zijn terugkeer had afgewerkt.

Eenmaal op het veld zagen alle gasten hoe de organisatie prima had ingespeeld op de tropische omstandigheden in De Kuip, waar de temperatuur ook ’s avonds nog aanzienlijk hoog lag. Zo grensde aan de enorme overdekte tent, waar de in totaal 44 verkochte tafels waren opgesteld en het hoofdgedeelte van de avond plaatsvond, een open relaxruimte, die sfeervol was aangekleed met palmbomen en loungebanken.

Daar werd aan het begin van de avond voor het eerst het glas geheven, nadat president-commissaris Gerard Hoetmer de goede doelen nog eens onder de aandacht had gebracht. ‘Het is fantastisch hoe de Feyenoord Foundation zich op allerlei manieren inzet om de samenleving een positieve impuls te geven, terwijl met SV Gio vele kinderen met een leerachterstand op unieke wijze vooruit worden geholpen’, sprak hij. ‘Ik hoop en reken dan ook op uw bijdrage, wat deze projecten de kans biedt nog meer van hun doelen te realiseren.’

Dat die woorden hun uitwerking niet misten, bleek al kort nadat alle aanwezigen hun tafel hadden opgezocht. Nog voordat de eerste gang van het diner was opgediend, steeg vanaf diverse tafels een ballon ter waarde van € 2.500,- naar het plafond. Door het touwtje ervan door te knippen doneerde diegene niet alleen een fraai geldbedrag aan S.V. Gio, maar verzekerde tevens vijf kinderen met een leerachterstand van een plaats in een traject van twintig weken bij het naschoolse leerproject. ‘Fantastisch, ook namens die kinderen spreek ik hier alvast mijn dankbaarheid voor uit’, zo zei Giovanni van Bronckhorst tegenover presentator Kees Jansma.

Niet veel later werd er door de gasten naar hartenlust geboden op een aantal fantastische veilingstukken, zoals onder meer een VIP-arrangement voor twee personen naar de Champions League finale van 2016 en een clinic voor vijftien personen verzorgd door Dirk Kuyt, inclusief kledingpakket van adidas. Ook de middenstip van het veld, dat komende week wordt vervangen, was onderdeel van de items die onder de hamer gingen. De hoogste opbrengst (€20.000,-) ging naar een 16-gangen diner in het duurste restaurant ter wereld, gelegen in het Spaanse Girona. Tussen de veiling door genoot het gezelschap van een door de Harbour Club verzorgd diner en diverse optredens, waaronder van zangeres Do.

Het hoogtepunt van de avond moest toen nog komen, in de vorm van de totale opbrengst van het gala. Op het moment dat Jansma het totaalbedrag van maar liefst € 581.220,- bekend maakte steeg er een luid applaus op en konden Van Bronckhorst en Gudde glimmend van trots de cheque in ontvangst nemen. Daarmee kwam er officieel een einde aan een gedenkwaardige editie van het Feyenoord Charity Gala 2015, al bleef het ook tijdens de afsluitende borrel nog lang gezellig in De Kuip.

 

Feyenoord gala, op naar een mooi seizoen!

Een foto die is geplaatst door Jens Toornstra (@jenstoornstra) op

 

Galadiner Feyenoord

Een foto die is geplaatst door Joey Sleegers (@sleegers20) op

 

Video: @kuyt en zijn vrouw arriveren in stijl voor het #Feyenoord Charity Gala.

Een video die is geplaatst door Feyenoord (@feyenoord.rotterdam) op

Lees meer over
Jens Toornstra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties