Gio niet de juiste keuze: ''Ik had Van Hanegem gevraagd''

Gio niet de juiste keuze: ''Ik had Van Hanegem gevraagd''

Na het gedwongen vertrek van Fred Rutten heeft Feyenoord Giovanni van Bronckhorst vervroegd naar voren geschoven als hoofdtrainer. Hij zou eigenlijk pas vanaf volgend seizoen de eindverantwoordelijke zijn. Leon Vlemmings had die afspraak laten staan, hij had voor de play-offs gekozen voor Willem van Hanegem.

"Ik had Willem van Hanegem gevraagd om hier een rol in te spelen", zegt Vlemmings tegenover RTV Rijnmond. "Iedereen weet natuurlijk wie Willem van Hanegem is, maar ik heb hem als speler meegemaakt bij een kleine club: FC Wageningen. De manier waarop hij over voetbal praat en hoe hij spelers echt het vertrouwen geeft om op hun kwaliteit te gaan spelen. Dat heb ik destijds als zeer bijzonder ervaren."

"Of Willem het zou doen weet ik niet, maar ik had hem zeker gevraagd als ik nu trainer van Feyenoord was", aldus Vlemmings, die zelf als interim-trainer van Feyenoord ook ervaring heeft met het spelen van play-offs.

In het seizoen 2008/2009 probeerde Vlemmings via de play-offs Europees voetbal te halen met Feyenoord. Hem lukte het niet, NAC Breda schakelde de Rotterdammers uit. "De situatie is nu heel anders. Ik nam het in januari over toen Feyenoord een paar plekken boven de degradatiestreep stond. We hebben met hangen er wurgen nog de play-offs gehaald. Dat is natuurlijk iets heel anders dan waar Gio nu mee te maken heeft."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties