Van Geel en Rutten vanavond in gesprek over toekomst

Van Geel en Rutten vanavond in gesprek over toekomst

Feyenoord moet het in de play-offs om Europees voetbal vrijwel zeker stellen zonder Fred Rutten. De verwachting is dat de trainer binnen enkele uren ontslag neemt bij de Rotterdammers, meldt Voetbal International.

Onder Rutten kent Feyenoord een ronduit dramatische tweede seizoenshelft en tot overmaat van ramp liep de ploeg zondag de derde plaats mis na een 3-0 nederlaag bij PEC Zwolle. De verwachting is dat de coach zijn conclusies zal trekken en ervoor kiest om zelf op te stappen als eindverantwoordelijke van Feyenoord.

Dat zou betekenen dat Giovanni van Bronckhorst vervroegd aan de slag gaat als hoofdtrainer van Feyenoord. De oud-topvoetballer zou Rutten na dit seizoen sowieso al opvolgen in De Kuip.

UPDATE 16:45 | Rutten zou na dit seizoen al vertrekken uit De Kuip, maar Feyenoord is door het eindigen op de vierde plaats veroordeeld tot het spelen van play-offs om Europees voetbal. "Het is onverklaarbaar. Daar is maar één iemand verantwoordelijk voor en dat ben ik," zegt Rutten na afloop van de nederlaag tegenover RTV Rijnmond. "Ik heb het tij niet kunnen keren. Ik hoef niet op de wedstrijd in te gaan, want dat heeft iedereen wel gezien."

"Het enige dat ik kan zeggen is dat Martin van Geel en ik vanavond even bij elkaar gaan zitten. Als je vijf wedstrijden niet wint dan doet dat als mens heel zeer. Verder ga ik er niet op in. Ik hoop dat jullie daar begrip voor hebben," aldus Rutten.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties