Vink geniet: ''Horloge trilt en ik hoor goal, goal, goal''

Vink geniet: ''Horloge trilt en ik hoor goal, goal, goal''

Scheidsrechter Pieter Vink moest zondagmiddag twee keer zijn horloge raadplegen. In De Kuip beschikken ze namelijk over doellijntechnologie en die wees uit dat een schot van Elvis Manu niet de lijn was gepasseerd en een poging van Lex Immers wél.

''Dit is zeker genieten. Twee keer in één helft en als je dan mag fluiten is dat onwijs gaaf om mee te maken'', vertelde de arbiter na afloop aan Fox Sports. ''Normaal kijk je naar je assistent en ga je af op hem, maar nu werk je met de techniek. Het horloge trilt en dan wordt er automatisch in mijn oortje gezegd: goal, goal, goal. Dat is een mechanisch stemmetje'', legt hij uit.

Vink had vandaag dan ook geen last van protesterende Feyenoord en NAC-spelers. ''Als er dan spelers naar je toekomen, wijs je naar je klokje en dan accepteren ze alles. Ik juich deze technologie van harte toe. Je hebt het vandaag gezien. Ze kunnen nu niet meer zeuren. Dit is een prachtig voorbeeld.''

Lees meer over
Elvis Manu Lex Immers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties