ADO-speler Schet: ''Feyenoord, de fans en het stadion zijn hartstikke mooi''

ADO-speler Schet: ''Feyenoord, de fans en het stadion zijn hartstikke mooi''

De veelgeprezen jeugdopleiding van Feyenoord brengt ieder jaar verschillende talenten voort. Niet elke jeugdspeler weet echter een basisplaats in het eerste te bemachtigen en sommigen vervolgen hun carrière elders. FR12.nl gaat iedere dinsdag in gesprek met deze voetballers. Deze week: Mitchell Schet.

Mitchell Schet is bezig aan zijn tweede seizoen in het shirt van ADO Den Haag. De snelle aanvaller was in het verleden actief in de jeugdopleiding van Feyenoord en speelde enkele wedstrijden in het eerste elftal van de Rotterdammers. In gesprek met FR12.nl vertelt de 27-jarige voetballer dat hij nog altijd Feyenoorder is en dat het in de voetbalwereld vaak een kwestie van geluk is.

Als Schet terugkijkt op zijn tijd in de jeugd van Feyenoord, doet hij dit met een goed gevoel. "Ik speelde eerste in de jeugd van FC Utrecht. Feyenoord had toen interesse in mij en ik vertrok naar Feyenoord. Ik heb er een erg leuke tijd gehad. Ik heb in de jeugdopleiding veel geleerd. Mijn gevoel in de jeugd was altijd goed en ik ben toen ook een beetje Feyenoorder geworden."

In de wedstrijd om de Johan Cruijff-Schaal tegen PSV, in het seizoen 2008-2009 (2-0 verlies), mocht Schet zijn debuut maken in het profvoetbal. "Ik kan me dat moment nog goed herinneren, het was een bijzonder moment. Tijdens die wedstrijd mocht ik halverwege de tweede helft Nicky Hofs vervangen. Helaas verloren we die wedstrijd. Dat moment was het begin van mijn carrière als profvoetballer."

Dat seizoen zat de aanvaller een paar keer in de wedstrijdselectie van Feyenoord. "Ik mocht dat seizoen ook nog meespelen tegen FC Volendam en tegen Ajax in de Klassieker. Ik vind dat ik in die periode meer had kunnen brengen. Het was alleen lastig, omdat er veel concurrentie was in de vorm van onder andere Slory en Biseswar. Als jonge jongen is het lastig om dan een goede kans te krijgen."

ADO-speler Schet: ''Feyenoord, de fans en het stadion zijn hartstikke mooi''

Omdat de jonge aanvaller weinig speeltijd kreeg, werd hij het volgende seizoen verhuurd aan stadsgenoot Excelsior. "De tijd dat ik verhuurd was aan Excelsior, was goed voor mijn ontwikkeling. Ik kwam terug van een zware blessure. Ik moest wedstrijden spelen en dat kon bij Excelsior. Halverwege het seizoen werd ik weer teruggeroepen door Feyenoord, omdat Slory naar West Bromwich Albion vertrok. Ik heb toen nog maar twee wedstrijdjes voor Feyenoord gespeeld. Achteraf was het beter geweest om bij Excelsior te blijven, maar achteraf is altijd makkelijk praten."

In de zomer van 2010 werd het contract van Schet bij Feyenoord niet verlengd. "Het was erg vervelend dat mijn contract niet werd verlengd, mede omdat ik bij Excelsior goed speelde. Ik was daar goed bezig, maar moest terug naar Feyenoord en speelde nauwelijks. Ik heb niet echt een kans gehad, maar dat heeft met allerlei omstandigheden te maken. De blessure die ik opliep voordat ik op huurbasis naar Excelsior ging, heeft mij genekt. Achteraf had het zonder die blessure anders kunnen lopen."

Als transfervrije voetballer vertrok Schet uiteindelijk naar RKC Waalwijk, dat toen gedegradeerd was naar de Jupiler League. "Ik vond dat een logische stap in mijn carrière. Ik was op een leeftijd aangekomen dat ik niet alleen maar op de bank moest zitten, maar wedstrijden moest spelen. Dit kon bij RKC Waalwijk. Het spelen van wedstrijden was voor mij het belangrijkste zodat ik daarna een volgende stap zou kunnen maken in mijn carrière."

ADO-speler Schet: ''Feyenoord, de fans en het stadion zijn hartstikke mooi''

Na zijn periode bij RKC Waalwijk kwam Schet, via FC Groningen, in de zomer van 2013 terecht bij ADO Den Haag. De afgelopen jaren zaten er verschillende oud-jeugdspelers van Feyenoord in de selectie van de Hagenaars, zoals Van Haaren, Cabral en Zuiverloon. "Ik praatte wel eens met hen over Feyenoord, omdat ik ze nog kende van vroeger. Het is altijd leuk om met jongens, met wie je in de jeugdopleiding zat, in een eerste elftal te spelen. Met sommige jongens heb ik nog wel contact, zo spreek ik Jerson Cabral nog af en toe."

Als speler van RKC Waalwijk, FC Groningen en ADO Den Haag speelde Schet verschillende keren tegen Feyenoord. "Wedstrijden tegen Feyenoord bezorgen mij altijd een speciaal gevoel. Ik heb er zes jaar in de jeugd gespeeld en heb het altijd goed gehad. Het is een van de mooiste clubs van Nederland. Het is dus wel logisch dat het voor mij bijzonder is om tegen Feyenoord te spelen. De club, het stadion en de aanhang zijn gewoon hartstikke mooi."

Schet heeft de afgelopen jaren niet nagedacht over een mogelijke terugkeer naar Feyenoord. "Weet je wat het is? Iedereen heeft ambities, maar je moet ook geluk hebben in de voetbalwereld. Ik kan niet in de toekomst kijken, maar wie weet? Alles is mogelijk."

Eerder sprak FR12.nl oud-jeugdspelers Kevin Gomez Nieto (klik) en Shabir Isoufi (klik)

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties