"Het is een droom om ooit voor of tegen Feyenoord te spelen"

"Het is een droom om ooit voor of tegen Feyenoord te spelen"

De veelgeprezen jeugdopleiding van Feyenoord brengt ieder jaar verschillende talenten voort. Niet elke jeugdspeler weet echter een basisplaats in het eerste te bemachtigen en sommigen vervolgen hun carrière elders. FR12.nl gaat iedere dinsdag in gesprek met deze voetballers. Deze week: Kevin Gomez Nieto.

Kevin Gomez Nieto doorliep de gehele jeugdopleiding van Feyenoord. Als 9-jarige jongen begon hij in de E1 van Feyenoord om het later tot de A1 te schoppen. Met het laatstgenoemde elftal werd hij in het seizoen 2010-2011 kampioen van Nederland, maar tot een vast contract kwam het niet. In gesprek met FR12.nl laat de momenteel 21-jarige Zoetermeerder weten dat hij met een goed gevoel terugkijkt op zijn tijd bij Feyenoord en dat hij hoopt ooit terug te keren bij de club uit Rotterdam.

"In mijn tijd bij Feyenoord heb ik hartstikke veel geleerd en ben ik geworden wie ik nu ben", zegt hij. "Het was een fantastische tijd en iedereen werd altijd goed behandeld door de club. Ik heb met jongens op het veld gestaan die nu in het eerst elftal spelen, heb er mijn Feyenoord-hart gecreëerd en keek elke dag naar het stadion.”

De rechtsback kreeg geen contract aangeboden van Feyenoord en moest op zoek naar een nieuwe club. "Een aantal spelers uit de A1 kregen toen een contract en de anderen niet. Omdat Feyenoord geen jong-elftal in de Jupiler League heeft, kan niet iedereen bij de club blijven. Er werd niet gezegd waarom ik geen contract kreeg, maar als je achteraf terugkijkt deed Daryl Janmaat het in die tijd hartstikke goed in het eerste elftal."

Enkele teamgenoten van de verdediger in de A1 van Feyenoord kregen wél een contract aangeboden door Feyenoord, waaronder Woudenberg, Boëtius, Sleegers en Lopes Cabral. "Ik ben niet jaloers of boos op hen omdat zij het wel gehaald hebben. Ik vind het hartstikke mooi voor die jongens en volg ze op de voet. Ik spreek Sven (Van Beek, red.), Lucas (Woudenberg, red.) en Jean-Paul (Boëtius, red.) regelmatig en kijk al hun wedstrijden."

"Het is een droom om ooit voor of tegen Feyenoord te spelen"

Kevin Gomez viert, als speler van Feyenoord A1, zijn doelpunt tegen PSV A1 in de bekerfinale (2-3 verlies)

Uiteindelijk vervolgde Gomez Nieto zijn carrière bij het Engelse Stoke City, waar hij bij Stoke City onder 21 aansloot. "Ik verwachtte al een tijdje dat ik geen contract bij Feyenoord zou krijgen omdat ik maar niets hoorde. Voor de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam kreeg ik een uitnodiging van Stoke City om op stage te komen. De club had interesse in mij en na een aantal stages kreeg ik een contract aangeboden. Bij Stoke City heb ik veel geleerd als voetballer, maar ook als mens", aldus Gomez Nieto. "Ik heb met grote namen uit het eerste elftal mogen trainen en ik vond dat ik het aardig deed. Hoe het voetbal in Engeland leeft is geweldig, iedereen leeft er voor."

Toch bleef de periode van de verdediger beperkt tot één seizoen. "Ik kreeg een blessure waardoor ik drie maanden aan de kant stond. Een aantal teamgenoten kregen in die tijd een contract, maar ik niet omdat ik niet speelde. Ik ben toen een tijdje aan het lijntje gehouden door Stoke City. De trainer vertelde mij telkens dat ik goed bezig was en dat het wel goed zou komen. Uiteindelijk kreeg ik acht dagen voor de zomerstop te horen dat ik geen nieuw contract aangeboden kreeg en op zoek kon naar een nieuwe club."

"Het was behoorlijk lastig om toen een nieuwe club te vinden. Omdat ik geblesseerd was en omdat het zomerstop was, kon ik nergens stage lopen. De clubs konden alleen overtuigd worden door mijn zaakwaarnemer en door videobeelden", zegt de rechtsback. "Ik kreeg aanbiedingen van vier clubs en koos uiteindelijk voor Helmond Sport. Als team staan we nog niet zo hoog. Om de top te kunnen bereiken moet je uitblinken en het team op sleeptouw nemen. Ik heb dat nu nog niet gedaan, maar ik blijf mijn best doen."

Ondanks dat hij momenteel actief is in de Jupiler League, durft Gomez Nieto te dromen over een carrière in de top van Nederland. "Ik hoop dat ik bij Helmond Sport veel kan spelen en mezelf in ‘the picture’ kan spelen om alsnog de top te bereiken", zegt hij. "Feyenoord is mijn droomclub en het is een droom om ooit tegen of voor Feyenoord te spelen. Ik hoop dat ik steeds beter ga spelen en mezelf kan ontwikkelen en daardoor de link met Feyenoord te krijgen. Dat is mijn ultieme droom."

Lees meer over
Sven van Beek
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties