Vlaar slaakte oerkreet: ''Alles heeft invloed bij de Klassieker''

Vlaar slaakte oerkreet: ''Alles heeft invloed bij de Klassieker''

Ron Vlaar speelde zes seizoenen lang voor Feyenoord en maakte menig Klassieker mee. Als hem wordt gevraagd naar zijn twee mooiste hoeft hij niet lang na te denken. ''De eerste én de laatste in mijn tijd als Feyenoorder'', zegt Vlaar met een grote grijns in De Telegraaf. „Die wonnen we allebei…”

Bij de laatste, de 4-2 in De Kuip, pakte Vlaar na afloop de microfoon om een soort oerkreet te laten galmen door De Kuip. ''Dat was een zwaarbevochten overwinning en de adrenaline gierde nog door mijn lijf. Ik zat toen niet in de leukste periode van mijn leven. Achter iedere voetballer schuilt ook een mens en je maakt allemaal dingen mee. Je wordt beoordeeld op het voetbal. En terecht. Maar soms gaan er wel eens grote verhalen schuil achter mensen.

Vlaar kon topsport en pirvé altijd scheiden. ''Maar als je in zo’n beladen duel als Feyenoord-Ajax, met de enorme belangen en het verwachtingspatroon van de mensen, je negentig minuten lang leegknokt, heb je ook met emoties te maken. Van jezelf, van supporters. Alles heeft invloed bij de Klassieker.''

De verdediger hoopt dat het uitvak snel weer gevuld zal zijn bij de beladen duels. ''Het is verschrikkelijk zonde dat er geen uitsupporters bij zijn. Ja, er is veel gebeurd in het verleden. Sommige dingen zijn heel ver gegaan. En daarom heelt tijd niet alle wonden. Maar ik hoop dat er een moment komt dat fans van Ajax en Feyenoord binnen hun rivaliteit wel respect voor elkaar kunnen tonen, zodat je die sfeer van vroeger weer krijgt in het stadion.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties