Beloften winnen Rotterdamse derby; twee assists Basacikoglu

Jong Feyenoord/Excelsior heeft de Rotterdamse derby tegen Jong Sparta Rotterdam gewonnen. Op het Kasteel won de ploeg van trainer Patrick Lodewijk met 0-2 van de Spartaanse beloften. Erwin Mulder, Tonny Vilhena, Mitchell Te Vrede en Bilal Basacikoglu waren enkele spelers uit het eerste van Feyenoord die aan de aftrap verschenen.

De beloften kwamen in de 36ste minuut op een 0-1 voorsprong. Basacikoglu gaf de bal voor op spits Te Vrede, die de bal achter keeper Kieboom kopte. Drie minuten voor rust werd de voorsprong verdubbeld door Tonny Vilhena. De middenvelder werkte de bal achter de doellijn, na opnieuw een voorzet van Basacikoglu. Aan het begin van de tweede helft kwam Jari Schuurman het veld in voor Bart Nieuwkoop en wisten beide ploegen niet meer te scoren.

De winstpartij van de beloften tegen de jongelingen van Sparta Rotterdam betekenen de eerste drie punten van het team in de kampioenspoule. Eerder verloor Jong Feyenoord/Excelsior van Jong Heerenveen en Jong Willem II. De ploeg staat momenteel op een vierde plaats in het kampioenspoule.

Opstelling Jong Feyenoord: Mulder; Karsdorp, Dammers, Verdonk, Gronsveld; Nieuwkoop ('46 Schuurman), Vilhena, De Vos ('82 Van Eijk); Basacikoglu, Te Vrede en Achahbar.