Rutten wil Karsdorp ombouwen tot vaste rechtsback

Rutten wil Karsdorp ombouwen tot vaste rechtsback

Als het aan trainer Fred Rutten ligt, zal Rick Karsdorp niet alleen bij een blessure van rechtsback Luke Wilkshire als vleugelverdediger spelen. De trainer van Feyenoord wil de aanvallende middenvelder namelijk gaan ombouwen tot een volwaardig opkomende back. Dat schrijft het Algemeen Dagblad vandaag.

Karsdorp, die onlangs zijn aflopende contract verlengde tot de zomer van 2018, zakte op die positie uit tegen HNK Rijeka nog door het ijs. Rutten benadrukte echter dat hij de speler - al Feyenoorder sinds de E'tjes - nieuwe kansen zou geven als hij 'niet zou wegduiken'.

Dat deed de jeugdinternational dan ook niet. Hij huilde tranen met tuiten na zijn povere optreden in Kroatië, maar de knop werd snel omgezet en Karsdorp ging de strijd volop aan op de trainingen. Tegen Vitesse deed hij het niet onverdienstelijk. Het ideaalplaatje van Rutten is dat Karsdorp dit seizoen zoveel mogelijk ervaring opdoet om komend seizoen de fakkel over te kunnen nemen van Wilkshire.

Khalid Boulahrouz loste het talent in de tweede helft af in het duel met Vitesse. ''Hij vroeg zelf om een wissel'', zegt Rutten. ''Er stond veel druk op, het was zijn eerste wedstrijd als basisspeler. De spanning die daarbij komt kijken, heeft veel energie weggenomen, hij zat er dus helemaal doorheen. Rick is een jong manneke, hij heeft het zeer behoorlijk gedaan.''

Lees meer over
Khalid Boulahrouz Rick Karsdorp
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties