Geen 'doe-het-zelf' uitvak meer: 'Zij komen met kleine aantallen'

Geen 'doe-het-zelf' uitvak meer: 'Zij komen met kleine aantallen'

Feyenoord kreeg gisteren opnieuw te horen dat het een boete van 15.000 euro moet betalen aan de UEFA. De Europese balans van de Rotterdamse club: drie thuisduels, drie boetes. Een groot deel van die boetes zijn overigens voor een 'ontoereikende organisatie'.

Woordvoerder Raymond Salomon voorziet geen problemen voor de twee resterende Europese wedstrijden in De Kuip. ''Vanuit Rijeka en Sevilla zullen kleinere aantallen fans naar De Kuip komen, waardoor het reguliere met lexaanwanden afgescheiden uitvak, zoals we dat ook in de competitie gebruiken voor de bezoekende fans, volstaat'', vertelt hij in het BN/De Stem.

Voor de club kan het dan alleen nog maar misgaan in Kroatië (morgen) of Luik. Gisteren deed Feyenoord al een oproep om niet zonder wedstrijdkaartje af te reizen naar Rijeka. ''We willen voorkomen dat fans naar Rijeka komen om daar de wedstrijd niet te kunnen bezoeken'', zegt Salomon. ''Vanuit Rijeka is nadrukkelijk aangegeven dat het daarop zal uitdraaien voor supporters zonder reguliere uitkaart.''

Dan resteert het duel met Standard Luik nog. ''Gesprekken daarover zijn nog gaande, maar we willen geen Feyenoord-supporters straffen voor het wangedrag van de Belgische supporters hier'', aldus Salomon. Feyenoord-supporters zullen verplicht worden om met een buscombi de wedstrijd op 11 december te bezoeken.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties