Feyenoord stelde Kuyt teleur: 'Hij wilde teruggaan en blijven'

Feyenoord stelde Kuyt teleur: 'Hij wilde teruggaan en blijven'

Dirk Kuyt werd in het verleden teleurgesteld door Feyenoord. Dat meldde Jack van Gelder zondag in NOS Studio Sport. De aanvaller zou twee jaar geleden hebben ingezet op een terugkeer bij Feyenoord, maar de clubleiding wilde en kon het financiële risico niet nemen.

De aanvaller, die uiteindelijk besloot Liverpool te verruilen voor het Turkse Fenerbahçe, maakte afgelopen week bekend een punt achter zijn internationale loopbaan in dienst van het Nederlands elftal te zetten. Kuyt gaf direct te kennen op clubniveau wel nog een poosje door te willen gaan. Meteen wordt de oud-speler van onder meer FC Utrecht gelinkt aan een terugkeer bij Feyenoord, de club waar hij tussen 2003 en 2006 speelde. Daar was ook in het verleden al sprake van, nu lijkt die optie opnieuw te worden bekeken, aldus Van Gelder.

De NOS-presentator stelde zondag dat Kuyt twee jaar geleden 'ongelooflijk teleurgesteld' is door Feyenoord. De aanvaller wilde graag terugkeren in de Kuip en gaf bij de Feyenoord-leiding aan dat hij in vijf jaar tijd wilde verdienen, wat hij in twee jaar tijd bij Fenerbahçe zou opstrijken. Dat was voor Feyenoord nog altijd een te hoge eis. Kuyt zette in op het afsluiten van zijn actieve loopbaan in Rotterdam om vervolgens plaats te nemen in de technische staf. "Hij wil bij Feyenoord blijven", aldus Van Gelder. "Teruggaan en blijven."

Reden voor de afwijzing van Feyenoord was de financiële situatie van de club toentertijd. De Rotterdammers waren twee jaar geleden nog volop bezig met het uit de weg ruimen van een torenhoge schuld, pas afgelopen zomer mocht Feyenoord zich – dankzij de lucratieve verkoop van vijf basisspelers – schuldenvrij noemen. "Dat was natuurlijk het hele punt", zegt Algemeen Dagblad-journalist Sjoerd Mossou in het programma. "Ze hadden echt geen geld. Ze wilden Kuyt dolgraag hebben."

[poll=167]

Lees meer over
Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties