Clasie groeit als leider: 'Ik ben er weer helemaal voor mijn club'

Clasie groeit als leider: 'Ik ben er weer helemaal voor mijn club'

Jordy Clasie ontwikkelt zich op én buiten het veld enorm. De aanvoerder van Feyenoord groeit in zijn leidersrol. De captain straalt een volwassenheid uit die nog maar weinig spelers van zijn leeftijd hebben en Clasie is niet bang om verantwoordelijkheid te nemen.

Het WK in Brazilië heeft de middenvelder een nieuw impuls gegeven. Clasie trainde als een bezetene. ''Wij trainden vrij hard. Wie daar is geweest, kon dat ook met eigen ogen zien. Als je niet speelde, trainde je de volgende dag extra. Ik voelde me daar heel goed en ben er ook echt sterk geworden'', zegt hij in De Telegraaf.

''Daarna kreeg ik weinig tijd om uit te rusten, maar het was mijn eigen wens om snel weer bij de club terug te keren.'' Clasie wilde zijn Feyenoord Europa inhelpen. ''In een later stadium kreeg ik extra vakantie, toen Feyenoord even niet hoefde te spelen. De trainer vond dat ik vakantie nodig had. Het was heerlijk om toen even bij mijn gezin te zijn en het voetbal opzij te zetten.''

De dirigent op het middenveld is helemaal terug. ''Alleen kort na mijn terugkeer werden mijn spieren pijnlijker en kreeg ik last van mijn hamstrings. Nu ben ik er weer helemaal voor mijn club.'' Bij de club die anders voetbalt dan voorgaande jaren. ''Deze trainer wil dat we verzorgd voetbal spelen, dat we de opbouw wat meer via het middenveld doen en dat is voor mij prettig.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties