Ronnie Stam: 'Onze trainer kent namen Feyenoord-spelers niet'

Ronnie Stam: 'Onze trainer kent namen Feyenoord-spelers niet'

In aanloop naar Feyenoord-Standard Luik heeft Ronnie Stam van zijn ploeggenoten en trainer nog geen enkele vraag over de Rotterdamse club gekregen. "Er wordt bij ons nooit over de tegenstander gesproken", aldus de Nederlandse rechtsback, die vanwege een enkelblessure het Europa Leagueduel van donderdag aan zich voorbij moet laten gaan.

"Dat geldt niet alleen voor Feyenoord, het is ook het geval als we tegen Lierse, Anderlecht of welke andere club dan ook spelen. De trainer vindt nu eenmaal dat we van onze eigen kracht uit moeten gaan. Ik denk dat hij niet eens de namen van de Feyenoord-spelers kent. Tijdens de wedstrijdbesprekingen kijken we niet naar beelden van de tegenstander.''

Het enige dat Stam zijn teammaten heeft verteld is dat hen donderdagavond een geweldige sfeer te wachten staat. Zelf speelde hij in dienst van NAC en FC Twente in de Kuip. "Ze konden niet geloven dat er wekelijks zo'n 45.000 mensen op de tribune zitten. Ik ben erg benieuwd hoe ze tijdens de wedstrijd met die sfeer omgaan."

Stam denkt dat het voor Standard Luik sowieso een lastige klus wordt in Rotterdam-Zuid. Ondanks de matige resultaten is hij onder de indruk geraakt van de ploeg van Fred Rutten. "Hij wil zijn ploeg altijd agressief en met druk naar voren laten spelen, dat heeft hij bij Feyenoord al behoorlijk voor elkaar. Wat Standard daar daar tegenover zet? Wij spelen 4-4-2 met zonedekking, maar verder ga ik natuurlijk niet onze tactiek uit de doeken doen."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties