Schaken hoorde reden op tv: 'Dat was even slikken'

Schaken hoorde reden op tv: 'Dat was even slikken'

Ruben Schaken zat zaterdagavond met klapperende oren en grote ogen naar FOX Sports te kijken. Hij zag zijn trainer Fred Rutten voor de camera verklaren dat hij de aanvaller van Feyenoord buiten de selectie had gelaten, omdat Lex Immers weer terug was. Overbodig verklaard, dus. Terwijl Schaken dacht dat hij vanwege zijn knieblessure niet was meegereisd naar Deventer voor het competitieduel tegen Go Ahead Eagles.

"Na de bekerwedstrijd tegen Go Ahead had ik last van mijn knie, maar met pijnstillers had ik best kunnen spelen", aldus Schaken tegenover Metro. "Ik ging ervan uit dat die lichte blessure de reden was dat ik niet bij de selectie zat, maar toen hoorde ik de trainer ineens zeggen dat ik buiten de groep was gelaten omdat hij andere spelers de voorkeur gaf. Ik was heel erg verbaasd, dat was even slikken."

De 32-jarige Feyenoorder is niet boos, al had hij de teleurstellende boodschap graag persoonlijk vernomen. "Dat was netjes geweest, maar hij is het niet verplicht. Ik de trainer nog niet gesproken en ik ga ook niet om een uitleg vragen. Laat ik het zo zeggen: de boodschap is duidelijk overgekomen. Bovendien heeft hij als winnende trainer altijd gelijk. Het belangrijkst is dat we eindelijk weer een zege hebben geboekt. Anders waren we pas echt in een crisis terechtgekomen."

Daarmee relativeert hij zijn eigen situatie wel heel erg gemakkelijk. Maar Schaken kent inmiddels het klappen van de zweep. "Tja, dit hoort erbij. Grote talenten als Jean-Paul Boëtius en Tonny Vilhena spelen ook niet. De concurrentie is nu eenmaal groot. Er zijn miljoenen euro's neergelegd voor nieuwe spelers, dat speelt ook een rol. Een Porsche Cayenne van een paar ton laat je niet in de garage staan, zeg ik altijd maar. Dat is in de voetballerij ook van toepassing. Maar goed, ik loop al een tijdje mee en ik red me wel weer. Het is aan mij om te laten zien dat ik wel nog van waarde ben."

Terwijl de rest van de selectie van een vrije dag genoot, stond Schaken maandag samen met Khalid Boulahrouz op het trainingsveld. Zijn knie hield het prima. "We hebben 1 tegen 1-oefeningen gedaan en ik had weinig last meer. Morgen train ik met de groep en moet ik kijken hoe mijn knie daarop reageert. Natuurlijk is het een teleurstelling als ik donderdag weer niet bij de groep zit voor de Europa Leaguewedstrijd tegen Standard Luik. Ik laat me verrassen."

Lees meer over
Khalid Boulahrouz
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties