Spelers uitgepuzzeld met systeem en willen jong centrum

Spelers uitgepuzzeld met systeem en willen jong centrum

Als het aan de spelers van Feyenoord ligt, hoeft trainer Fred Rutten niet meer te puzzelen aan het spelsysteem. De coach heeft dit seizoen al diverse systemen uitgeprobeerd, maar de speelwijze tegen Ajax geeft het gewenste houvast bij de spelers.

Geen countervoetbal, maar in een 4-3-3-systeem de tegenstander onder druk zetten. Daarmee voelt de selectie zich vertrouwd, schrijft De Telegraaf. Dat is ook de manier zoals ze op Varkenoord spelen. Twee rappe vleugelaanvallers en een dynamisch duo achterin.

Terence Kongolo en Sven van Beek moeten het centrale verdedigingsduo achterin vormen. Ook zij zijn bekend met het 4-3-3 systeem en durven met lef te voetballen. Daarmee volgt de club de lijn van het opleidingscentrum Varkenoord, waar eerder De Vrij en Martins Indi werden opgeleid. Joris Mathijsen (34) en Khalid Boulahrouz (32) zijn dan de wissels, waardoor Rutten bij blessures in ieder geval niet 18-jarige jochies uit de jeugd voor de leeuwen moet gooien.

De mix van jong en oud is ook aanwezig in het gehele elftal van Feyenoord. Voorin heb je de oudere Colin Kazim-Richards (28), op het middenveld Jens Toornstra (25) en Karim El Ahmadi (29) en in de achterhoede Luke Wilkshire (32).

Lees meer over
Khalid Boulahrouz Sven van Beek Jens Toornstra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties