Cillessen bang voor Kazim: 'Hij nam de boel in de maling'

Cillessen bang voor Kazim: 'Hij nam de boel in de maling'

Colin Kazim-Richards genoot van de sfeer in De Kuip. De supporters op de tribune konden echter ook genieten van de spits. De Turk doet namelijk alles wat het Legioen zo graag ziet. In het veld had hij akkefietjes met Joël Veltman en Jasper Cillessen.

''He was taking the piss (hij nam de boel in de maling, red.). Ik ben opgegroeid in Engeland, daar houden wij niet van'', vertelt hij in De Telegraaf. Kazim wachtte de keeper vervolgens in de rust voor de spelerstunnel op het veld op. Aarzelend liep Cillessen vervolgens op Kazim af, maar scheidsrechter Kevin Blom zag het 'duel' al aankomen en stond klaar.

''Ik was onder de indruk van de sfeer, maar niet van de spelers van Ajax'', gaat de aanvaller verder. Hij gooide de beuk er goed in. Dat is, vertelde hij, al jaren zijn stijl. „Ik ga geen namen noemen, maar mijn beste wedstrijden heb ik tegen de allerbeste verdedigers gespeeld. Als mensen denken dat ze iemand zijn, zeg ik meteen: kom maar op. Als je me wil aanraken, als ik je voel, ben je meteen voor mij.''

Feyenoord verloor, maar was véél beter dan de opponent. ''Ik heb echt in de grootste derby’s ter wereld gespeeld. Daarin ’swingde’ het spel altijd van links naar rechts. Je kon nooit een topfavoriet aanwijzen. Maar dit was gewoon niet normaal om mee te maken. De dominantie die Feyenoord tegen Ajax in een topwedstrijd had, ging nog veel verder dan alleen al het balbezit van meer dan 65 procent.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties