Ruben Schaken: 'Niet slim om over titel te praten'

Ruben Schaken: 'Niet slim om over titel te praten'

Ruben Schaken vindt het onverstandig dat Feyenoord al in een vroeg stadium de wens heeft uitgesproken om mee te doen om het kampioenschap. De Rotterdammers moeten de ene na de andere nederlaag verwerken en aanstaande zondag komt ook nog aartsrivaal Ajax op bezoek.

”Het is niet slim om in zo'n vroeg stadium iets over de titel te zeggen”, aldus de aanvaller tegenover Metro. ”Als groep staan we er weliswaar achter en geloven we erin, maar we moeten dat soort dingen nog niet gaan roepen. Er is een flink aantal nieuwe spelers en we moeten eerst nog een echt team worden. Ik merk dat het op trainingen steeds beter gaat, al valt er nog genoeg te sleutelen aan vastigheden. Inmiddels hebben we een aardige achterstand opgelopen in de Eredivisie.”

''We zijn nu nog geen kampioensploeg, daar moeten we eerlijk in zijn. Door over de titel te praten leg je jezelf een enorme druk op, waarom zou je dat doen? Ik ga er niet van uit hoor, maar stel dat we er na tien wedstrijden nog steeds niet goed voor staan. Dan roept iedereen: Feyenoord wilde toch kampioen worden, hahaha, kijk waar ze nu staan!''

Ondanks de matige start van het verse seizoen heeft Schaken vertrouwen in de komende weken. ”Verliezen tegen Ajax zou verschrikkelijk zijn, dan kunnen we bij wijze van spreken weer opnieuw beginnen. Maar vergeet niet dat we vorig seizoen ook heel slecht begonnen. Ik weet zeker dat we straks weer een goede serie kunnen neerzetten. De wedstrijd tegen Ajax is een mooi moment om daarmee te beginnen.”

Lees meer over
schaken
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties