'Komst Toornstra moet niet ten koste gaan van Vilhena'

'Komst Toornstra moet niet ten koste gaan van Vilhena'

Jens Toornstra heeft zich gistermiddag voor vier seizoenen aan Feyenoord verbonden. Oud-spelers van de Rotterdamse club zijn eensgezind: een uitstekende aankoop. Zij vragen zich echter wel af welke plek op het middenveld voor Toornstra is bestemd. Moet Vilhena of Immers wijken? Of gaat Rutten soms met een extra middenvelder spelen?

Denny Landzaat: ,,Jens Toornstra is toe aan een nieuwe stap. Hij heeft vanaf dag 1 bij FC Utrecht het voortouw genomen en kan de top van de eredivisie aan. Maar ik ben benieuwd waar ze hem op gaan stellen. Lex Immers vult de positie achter de spits goed in en Tonny Vilhena heeft vorig seizoen aangetoond dat hij een vaste waarde is. Ik denk niet dat één van hen op de bank zal worden gezet."

Patrick Paauwe: ,,De concurrentie zal door de komst van Toornstra toenemen. In een lang seizoen zullen ze ook meerdere goede spelers nodig hebben. Maar zijn komst moet niet ten koste gaan van Tonny Vilhena of andere jeugdspelers. Misschien gaan ze af en toe met een extra middenvelder spelen. Het WK heeft wel aangetoond dat soms wat anders wordt gevraagd. Ronald Koeman was daar al mee bezig."

John de Wolf: ,, Dit is een logische stap in zijn carrière. Het doet me een beetje denken aan de transfer van Kevin Strootman naar PSV. Omdat Toornstra ook niet goedkoop zal zijn geweest, denk ik niet dat hij voor de bank is gehaald. Als nummer 10 komt hij het best tot zijn recht, maar Toornstra kan ook op andere posities uit de voeten. Fred Rutten kan uit veel varianten kiezen. Op het trainingsveld moet je die opties uit gaan proberen."

Foto: Feyenoord.nl

Lees meer over
Jens Toornstra Lex Immers Toornstra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties