Coach Loehansk begrijpt 'opgewonden gedoe' niet

Coach Loehansk begrijpt 'opgewonden gedoe' niet

In Oost-Oekraïne is het niet veilig om te voetballen en Feyenoord hoefde dan ook niet naar Luhansk af te reizen voor de Europa League-confrontatie met Zorya Luhansk. De wedstrijd is verplaatst naar hoofdstad Kiev, maar dat zagen de Rotterdammers eigenlijk ook niet zitten. Coach Yuriy Vernydub van Zorya Luhansk snapt weinig van die houding van Feyenoord.

“Ik begrijp gewoon niet waarom Europese clubs zo opgewonden doen over deze situatie”, klinkt het tegenover BNR. “Ze beginnen psychologische oorlogsvoering door te eisen dat we op neutraal terrein moeten spelen. Ik ben ervan overtuigd dat dit niet correct is en dat dit de sportiviteit schaadt.”

“Het is absoluut zo dat het welzijn en de gezondheid van de voetballers vooropstaat”, besluit de coach. Volgens hem is dat in Kiev wel degelijk het geval. Feyenoord neemt hoe dan ook het zekere voor het onzekere. Directeur Eric Gudde reisde eerder af naar Kiev om zelf een kijkje te nemen in het stadion en het hotel, terwijl de selectie een bliksembezoek maakt van het avontuur in het onrustige land.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties