Schaken: 'Ik moet altijd vechten tegen haters'

Schaken: 'Ik moet altijd vechten tegen haters'

Na de uitschakeling in de Champions League tegen Besiktas deed Ruben Schaken zijn beklag over het aankoopbeleid van zijn werkgever. Feyenoord had sneller moeten handelen op de transfermarkt, was de mening van de rechtsbuiten. Na zijn kritiek werd hij alsnog op zijn wenken bediend met nieuwelingen Bilal Basacikoglu en Colin Kazim-Richards. Bijkomend nadeel voor Schaken is echter dat beide nieuwelingen op zijn positie uit de voeten kunnen.

Gisteren begon de routinier dan ook op de bank en zag hij Basacikoglu zijn debuut in de Kuip maken. Kazim-Richards kon nog niet aan de aftrap verschijnen en keek vanaf de tribune toe hoe zijn nieuwe ploeggenoten tegen de Friezen niet verder kwamen dan 1-1. De gelijkmaker van Lex Immers (via het been van Mitchell te Vrede) kwam voort uit een fraaie voorzet van invaller Schaken.

”Ik ging getergd het veld in”, aldus de flankspeler. ”Ik weet dat aankopen de voorkeur krijgen, dus moet ik wachten op de kans dat ik aan de trainer kan laten zien dat ik nog van waarde kan zijn. Er gebeurde in ieder geval iets toen ik erin kwam. Ik was belangrijk bij de 1-1 en toen ik een voorzet op Tonny Vilhena gaf, telde ik 'm eigenlijk al. Als dergelijke assists worden bekroond met een doelpunt val ik nog meer op, maar ik denk wel dat ik een signaal heb afgegeven dat ik er nog ben.”

Direct nadat Kazim-Richards (afkomstig van Bursaspor) zijn handtekening onder het huurcontract had gezet, verschenen er berichten dat Schaken de rest van het seizoen kan fluiten naar speeltijd. ”Ach, dat soort verhalen waren er ook al in mijn eerste jaar bij Feyenoord. Over dat ik beter kon vertrekken enzo. Ik moet altijd vechten tegen 'haters', zoals ik ze noem. Dat hoort er allemaal bij, ik moet zorgen dat ik rustig blijf en net als tegen Heerenveen goed inval. Weet je, van mijn part haalt de club nog vijf spelers. Ik heb er wel meer voorbij zien komen en toch kwam ik veel aan spelen toe.”

Fred Rutten staat bekend als trainer die graag aan de slag gaat met jonge talenten. Hij heeft wat dat betreft engelengeduld. Schaken begint te lachen. ”Het klopt dat hij meestal de tijd neemt voor jeugdige spelers, maar op een gegeven moment zullen we toch veel punten moeten gaan pakken. Dus moeten de beste spelers op het veld staan. Ik beweer niet dat ik daartoe behoor, begrijp me niet verkeerd. Maar als je wilt winnen, moeten de besten spelen. Dan maakt het niet uit of je jong of oud bent.”

Lees meer over
Lex Immers Bilal Basacikoglu
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties