'Laag tempo kwam voornamelijk door het kunstgras'

'Laag tempo kwam voornamelijk door het kunstgras'

Fred Rutten was niet geheel tevreden over het spel dat zijn ploeg op de mat legde tegen ADO Den Haag, maar denkt dat kunstgras daarin een grote rol heeft gespeeld. De grasmat in het Kyocera Stadion is volgens de trainer van Feyenoord in het voordeel van de thuisploeg, die al voor rust met tien man kwam te staan.

Dat het tempo laag lag, kwam volgens de oefenmeester voornamelijk door het kunstgras. "Dat was wel in het voordeel van de ploeg die met tien man speelde. We voetballen dit seizoen zes keer op kunstgras en daar ben ik geen fan van", sprak Rutten zich uit in gesprek met het Algemeen Dablad.

Door het lage tempo kon Luke Wilkshire echter wel de gehele wedstrijd blijven staan. "Op dit soort kunstgrasvelden is er toch nooit tempo in de wedstrijd. Dan kan Wilkshire, die pas een week heeft meegetraind, het dus heel lang volhouden", aldus de oefenmeester van Feyenoord.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties