Rutten hekelt voorbereiding: 'Dan ga je eerder op je gezicht'

Rutten hekelt voorbereiding: 'Dan ga je eerder op je gezicht'

Fred Rutten vindt dat de uitschakeling van Feyenoord in de Champions League niet als een verrassing kan worden gezien. De Rotterdammers raakten natuurlijk vier belangrijke basisspelers kwijt en kenden bovendien een moeizame voorbereiding, waarbij de WK-gangers laat terugkwamen en Feyenoord in de ogen van Rutten tegen te matige ploegen oefende.

Volgens Rutten ontbrak het ritme nu bij Feyenoord, dat zowel thuis als uit verloor van Besiktas. "Als je echt de Champions League wilt halen, moet je een heel gedegen voorbereiding hebben en tegen twee of drie grote ploegen spelen, zodat je al in het ritme van topvoetbal zit", zegt de opvolger van Ronald Koeman in gesprek met De Telegraaf.

Rutten merkt op dat je misschien een keer 'op je gezicht' gaat wanneer je tegen betere ploegen oefent: "Maar dan is iedereen wel meteen bewust van het hogere niveau. Nu worden de spelers daar pas tegen Besiktas mee geconfronteerd. Weerstand moet worden opgebouwd", vindt de coach. Feyenoord gaat nu verder in de Europa League.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties