Feyenoord dichtbij akkoord over Basacikoglu

Feyenoord dichtbij akkoord over Basacikoglu

Martin van Geel staat op het punt een overeenkomst af te sluiten met SC Heerenveen over de transfer van Bilal Basaçikoglu. Feyenoord wil de negentienjarige vleugelaanvaller voor meerdere jaren vastleggen en de onderhandelingen bevinden zich in de afrondende fase.

Wellicht dat de deal vanavond of morgen al zijn beslag kan krijgen, zo bevestigen bronnen in Friesland tegenover Voetbal International. De Rotterdammers zien in Basaçikoglu een directe versterking en een speler die in de toekomst, bij doorverkoop, geld kan opbrengen.

Basaçikoglu is afkomstig uit de jeugd van Ajax, ging daarna naar Haarlem en speelde een seizoen voor de amateurs van Pancratius, voordat hij in 2011 de overstap maakte naar SC Heerenveen. Voor die club speelde hij vorig seizoen 24 wedstrijden, waarin hij zes keer scoorde. Basaçikoglu is ook international van Oranje Onder-19.

Feyenoord zal een transfersom moeten overmaken aan SC Heerenveen, waar Basaçikoglu nog twee jaar onder contract staat. Mocht Van Geel de deal afronden, haalt Feyenoord zijn tweede versterking binnen. Eerder kwam Khalid Boulahrouz al transfervrij naar De Kuip.

Daartegenover staat het vertrek van vier basisspelers: Graziano Pelle (Southampton), Daryl Janmaat (Newcastle United), Bruno Martins Indi (FC Porto) en Stefan de Vrij (Lazio Roma), zodat de club verzwakt begint aan de derde voorronde van de Champions League, vanavond 20 uur tegen het Turkse Besiktas.

UPDATE 16:32 | sc Heerenveen bevestigt: Basacikoglu bijna van Feyenoord
Dat beide partijen een akkoord naderen, bevestigt technisch directeur Hans Vonk van de Friezen tegenover FOX Sports. 'Het klopt dat we in gesprek zijn met Feyenoord over Bilal. En die verlopen goed. We zijn in een vergevorderd stadium aanbeland.' De transfersom die Feyenoord moet betalen is nog onduidelijk. Volgens de laatste berichten gaat het om een bedrag van vijf miljoen euro.

Lees meer over
Khalid Boulahrouz Bilal Basacikoglu
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties