De Boer geniet van Stefan de Vrij

De Boer geniet van Stefan de Vrij

Frank de Boer is onder de indruk van Feyenoord-verdediger Stefan de Vrij tijdens het WK in Brazilie. De Vrij is een vaste kracht in het team van Louis van Gaal, en volgens de oud-international maakt de verdediger van Feyenoord de grootste stappen. 'Hij is al een groot talent, maar je ziet hem nu ook volwassen worden', zegt De Boer tegenover de NOS.

'Hij is stappen aan het maken. Hij neemt risico’s in zijn actie. Ik deed dat vroeger ook altijd, ik houd daar wel van', zegt De Boer. Volgens De Boer is Stefan de Vrij te vergelijken met Joel Veltman. 'Ik vind Veltman precies eenzelfde speler.'

Volgens De Boer zijn de passes ook een goed punt van de verdediger van Feyenoord. 'Dat is soms wel moeilijk omdat middenvelders niet altijd aanspeelbaar. Er zit echt gevoel in zijn passes', aldus De Boer. De trainer vindt Stefan de Vrij beter in de opbouw dan oud-teamgenoot Ron Vlaar. 'Stefan is een speler die twee stappen vooruit denkt en hij wil in de opbouw altijd de bal hebben', zegt hij.

Stefan de Vrij wordt al tijden in verband gebracht met een overstappen naar een buitenlandse club. Frank de Boer weet niet of een transfer naar een topclub een goede stap voor de jonge verdediger is. 'Het hangt alleen af van welke club het is. Ga je er wel alle wedstrijden spelen? Je weet dat je bij Feyenoord speelt. Je moet stevig in je schoenen staan als er een mooie club langskomt', besluit De Boer.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties