Van Merwijk: 'Na renovatie alle interlands naar Rotterdam'

Van Merwijk: 'Na renovatie alle interlands naar Rotterdam'

Het Nederlands elftal werkt alle kwalificatieduels voor het EK 2016 af in de Amsterdam Arena. De KNVB heeft het schema woensdag bekend gemaakt. De Kuip in Rotterdam is daar niet blij mee. "Het is niet echt verrassend, maar wel heel jammer", reageert stadiondirecteur Jan van Merwijk van De Kuip. "We hadden wel hoop op een of meerdere wedstrijden, maar de KNVB heeft dit beleid (om alles in Amsterdam te spelen, red.) al aangekondigd."

De KNVB heeft volgens Van Merwijk drie argumenten voor de Arena als locatie. "Het stadion in Amsterdam is groter, dus kunnen er meer kaarten verkocht worden. Daarnaast zit er een dak op dat bij extreme weersomstandigheden dicht kan en de bereikbaarheid is beter. Maar wij hebben afgelopen zaterdag bij Nederland-Ghana laten zien dat we het bereikbaarheidsprobleem onder controle hebben. Iedereen was op tijd in het stadion en qua sfeer en beleving was het uitstekend."

Als alles volgens plan verloopt is De Kuip in 2018 gerenoveerd. "Dan zijn wij groter dan de Arena en hebben we ook een dak. Ik neem aan dat wij dan alle interlands mogen organiseren", zegt Van Merwijk met een knipoog. "Tot die tijd hoop ik dat we Oranje wel mogen ontvangen voor oefenwedstrijden."

Lees meer over
Van Merwijk
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties