Kongolo mogelijk naar WK: 'Spits van Spanje maakt hem niet bang'

Kongolo mogelijk naar WK: 'Spits van Spanje maakt hem niet bang'

Louis van Gaal overweegt in de zomer een rookie mee te nemen naar het WK en dat zou zomaar Terence Kongolo kunnen zijn. De verdediger doet het goed bij Feyenoord en werd in de jeugdopleiding gevormd door de trainers Gaston Taument en Cor Adriaanse.

Zij gaven de nu twintigjarige stopper de bijnaam Het Been: “Omdat hij overal tussen zat met die lange staken van hem”, blikt Taument in gesprek met Voetbal International terug. “Hij had toen eigenlijk alles al wat een verdediger moet hebben, hij is vrij compleet. Het maakt Terence niet uit of hij straks tegen de spits van Spanje komt te spelen, daar wordt hij niet zenuwachtig van.”

Kongolo heeft dit seizoen veertien competitiewedstrijden achter zijn naam staan. De jeugdinternational, die in de winter nog dicht bij een overstap naar FC Utrecht was, maakte in het seizoen 2011/12 zijn debuut voor Feyenoord. Trainer Ronald Koeman zei in maart nog dat hij niet uitsluit dat Kongolo in de zomer meegaat naar Brazilië.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties