Koeman: 'PSV blijkt nogal wisselvallig'

Koeman: 'PSV blijkt nogal wisselvallig'

Feyenoord kan zondag een grote stap zetten richting de voorronde van de Champions League. De ploeg van Ronald Koeman gaat op bezoek bij PSV. Feyenoord staat met nog drie wedstrijden te gaan zes punten achter op koploper Ajax. De landstitel lijkt naar Amsterdam te gaan. De Rotterdammers richten zich op de tweede plaats. Feyenoord heeft de beste papieren. Het gat met nummer drie FC Twente is vier punten. Nummer vijf PSV staat zeven punten achter.

Komende zondag is voor PSV de laatste kans om nog aanspraak te maken op het ticket voor de voorronde van de Champions League. "Zij moeten, terwijl wij de geruststelling hebben van directe plaatsing voor Europees voetbal", zegt Feyenoord-trainer Koeman tegen Voetbal International.

Wisselvallig
"PSV staat nu vijfde, een positie waarop je als topclub niet wilt eindigen, want dan ben je veroordeeld tot het spelen van de play-offs om Europees voetbal veilig te stellen. Je leeft daar als club van het kaliber PSV toch anders naar toe. Als je de topvier niet haalt, voelt dat als een teleurstelling, terwijl het bereiken van de play-offs voor de andere clubs voelt alsof ze iets hebben bereikt."

Koeman zag PSV na de winterstop een zegereeks van acht duels neerzetten. De laatste twee duels gingen de Eindhovenaren onderuit. "PSV heeft kwaliteit genoeg, maar blijkt nogal wisselvallig. Nadat ze een groot aantal wedstrijden op rij hebben gewonnen, blijkt het de laatste week weken wat minder stabiel dan iedereen dacht", besluit Koeman, voormalig trainer van PSV.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties