Trojka niet onder de indruk van brief Van Egeraat

Trojka niet onder de indruk van brief Van Egeraat

De verkenners beslisten onlangs dat BAM én Red de Kuip de enige partijen zijn die nog meedingen voor het project van een vernieuwd stadion voor Feyenoord. Reden voor architect Erick van Egeraat om een brief te schrijven aan de gemeente en Feyenoord met het vriendelijke verzoek om zijn plan alsnog te laten doorstromen naar de volgende ronde. De trojka geeft Van Egeraat geen nieuwe kans.

'Hij wilde een verdieping van het veld, en dat levert problemen op met de zichtlijnen', beargumenteert Wim van Sluis van de trojka de beslissing. 'Dat is dus jammer. We gaan geen geld steken in plannen die niet optimaal zijn', legt hij in het Rotterdams Dagblad uit.

De impressies over een complete metamorfose van de omgeving met winkelcentrum, woontorens en een evenementenhal waren prachtig, zegt woordvoerder Van Sluis. 'Dat is de discussie ook niet. Maar we zijn aangesteld om huisvesting voor Feyenoord te onderzoeken. Aan die opdracht voldoen we.'

De oud-wethouder wuift de kritiek weg over een onduidelijke procedure. 'We hebben gezegd dat alle inspanningen voor eigen risico zijn, en op eigen kosten paatsvinden. Ook Van Egeraat was hiervan op de hoogte en heeft zich eraan geconformeert.'

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties