Schaken over toekomst: 'Hangt mede af van plannen Rutten'

Schaken over toekomst: 'Hangt mede af van plannen Rutten'

Net als heel Feyenoord kon Ruben Schaken terugkijken op een goede wedstrijd. Daar waar in het thuisduel met sc Heerenveen niets lukte, leverde de rechteraanvaller zondagmiddag enkele goede voorzetten af. Middenvelder Tonny Vilhena kon op aangeven van Schaken scoren.

"Ik had wat goed te maken na de wedstrijd tegen Heerenveen en ik denk dat dat gelukt is", zegt een opgeluchte Schaken dan ook tegenover VoetbalPrimeur. "Ik heb mijn steentje bijgedragen met een goede assist op Vilhena en met een paar goede acties."

Waar de buitenspeler volgend seizoen speelt is nog onduidelijk. "Mijn toekomst is ook afhankelijk van wat Rutten met mij van plan is. Mocht ik vertrekken, dan zal dat wel naar het buitenland zijn. Ik heb al voor de mooiste club van Nederland gespeeld, dus elke andere club voelt voor mij als een degradatie. Maar er speelt nog niks."

Als hij blijft dan krijgt hij zo goed als zeker te maken met een nieuwe spits die hij moet bedienen. Vitessenaar Mike Havenaar wordt genoemd. "Ik hou wel van zulke type spelers. Havenaar is een speler bij wie ik mijn voorzetten kwijt kan", aldus Schaken. "Hij is lang en balvast. Ik denk dat Feyenoord en Fred Rutten een bepaald profiel voor ogen hebben en ik denk dat hij daar aan voldoet. Maar goed, eerst zal Pellè nog moeten vertrekken en dat is natuurlijk een fantastische speler voor ons.''

Lees meer over
schaken
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties