Gemeente kan overtuigd worden voor bijdrage aan Kuip-plan

Gemeente kan overtuigd worden voor bijdrage aan Kuip-plan

De fracties in de gemeente Rotterdam zijn voorzichtig om financiële steun aan een vernieuwd Feyenoord-stadion toe te zeggen, maar zij zijn daar in ieder geval toe bereid. Er worden uiteraard wel een aantal eisen gesteld aan een dergelijke bijdrage. Dat laten de diverse partijen weten in het Rotterdams Dagblad.

Met name de financiële effecten en kosten voor de stad moeten door een delegatie uit De Kuip uitgelicht worden. ‘Wat gaat het aanpassen van de infrastructuur kosten?’, is een vraag waar Leefbaar Rotterdam en D66 mee worstelen. De CDA-fractie staat juist heel positief tegenover een eventuele financiële impuls. ‘Een garanstelling klink eng, het is een grote bijdrage, maar het kost uiteindelijk maar een fractie van dat bedrag.’

De Feyenoord-trojka, onder leiding van woordvoerder Wim van Sluis, is blij met de houding van de gemeenteraad. ‘We gaan voor plannen die op zichzelf kunnen staan. Daarnaast kan het zo zijn dat de business-case verbetert, als de stad een bijdrage levert. Al is het maar een klein stukje’, zegt Van Sluis.

Momenteel zijn nog zeven Kuip-plannen in de race om de toekomst van De Kuip te bepalen. VolkerWessels, BAM, Red de Kuip, maar ook het plan van architect Erick van Egeraat lijken de grootste kanshebbers.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties