Woudenberg gaat voor basisplaats bij Feyenoord

Woudenberg gaat voor basisplaats bij Feyenoord

Lucas Woudenberg krijgt in de zomer een kans bij Feyenoord. De linksback speelt nu op huurbasis voor Excelsior, maarde nieuwe trainer Fred Rutten wil in de voorbereiding op het nieuwe seizoen kijken of hij de negentienjarige Woudenberg kan gebruiken bij het eerste elftal. De Nederlands jeugdinternational kijkt ernaar uit om terug te keren in De Kuip.

Feyenoord gaat de eenzijdige optie in het contract van Woudenberg lichten en hierdoor ligt hij dan tot medio 2015 vast. De Woerdenaar start in de zomer dus weer bij zijn eigenlijke werkgever: “Ik ga ertegenaan en mijn best doen, dan zien we wel hoe het loopt”, zegt de verdediger tegen RTV Rijnmond. “Het liefst sta ik in de basis bij Feyenoord, daar ga ik voor en voor niets anders.”

Woudenberg maakte vorig jaar zomer tijdens de trainingsweek in Ermelo indruk op Ronald Koeman. De trainer en conditietrainer Jan Kluitenberg zagen hem tijdens een bosloop iedereen op achterstand zetten. Woudenberg werd dan ook gauw omgedoopt tot De Witte Keniaan. Hij trainde met regelmaat mee met de eerste selectie van Feyenoord. Woudenberg staat dit seizoen op 24 wedstrijden in de Jupiler League voor Excelsior.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties