Te Vrede: 'Er zit nog zo ongelooflijk veel rek in mij'

Te Vrede: 'Er zit nog zo ongelooflijk veel rek in mij'

Mitchell Te Vrede staat nog voor twee seizoenen onder contract bij Feyenoord. De club besloot onlangs om de optie in zijn contract te lichten. Daar spreekt vertrouwen uit richting de spits die toch weinig minuten maakt in het eerste. Te Vrede heeft echter nooit overwogen om Rotterdam-Zuid in te ruilen voor speeltijd.

'Ik ben pas 22, voor een spits nog erg jong. Ik heb het liever zo dan dat Feyenoord had gezegd: We hebben het geprobeerd, maar 't werkt niet. De trainers zien dat ik me ontwikkel, dat het steeds beter gaat. Natuurlijk komt er wel een moment aan dat ik moet gaan spelen', zegt de stand-in van Graziano Pellè in Voetbal International.

Over twee wedstrijden neemt zijn geschorste collega het weer over. 'Graziano is dan wel mijn concurrent, maar ik leer veel van hem. Hij praat voortdurend met me, zegt dat ik rustig moet blijven, dat hij op zijn 22ste ook niet zo ver was. Ik let op hoe hij speelt en beweegt, hoe hij tegenstanders van zich afhoudt. Graziano is een voorbeeld voor me. En ja, dankzij hem kom ik ook aan mijn minuten, doordat hij zijn hoofd weleens verliest.'

De rustige Te Vrede zal geen gekke fratsen uithalen en weet dat hij zich ontwikkelt. 'Ik ga altijd weer door en je ziet dat je dan uiteindelijk wordt belooond. Er zit nog zo ongelooflijk veel rek in mij. Ik wil mijn top bereiken en veel gaan spelen bij Feyenoord. De enige die dat voor elkaar kan krijgen, ben ik zelf.'

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties