'Guidetti financieel onhaalbaar voor Feyenoord'

'Guidetti financieel onhaalbaar voor Feyenoord'

Eerder werd door de media gemeld dat Feyenoord in de markt zou zijn voor John Guidetti. De Zweed zou bij een overgang naar de Kuip de, naar verwachting, vertrekkende Graziano Pellé opvolgen. Feyenoord lijkt zijn pijlen echter nu te richten op Vitesse spits Mike Havenaar en met de contractverlenging van Mitchell te Vrede lijkt een overgang van Guidetti naar Feyenoord definitief van de baan.

Dat de leiding van Feyenoord zijn pijlen anders richt zou te maken kunnen hebben met de transfersom en salariseisen. Guidetti staat namelijk bij Manchester City onder contract. De Engelse club zou zo'n 2,5 miljoen euro willen vangen voor Guidetti. Tevens is de aanvaller zelf niet bereid om een groot deel van zijn salaris in te leveren. Daarnaast is de fitheid van de spits twijfelachtig.

Havenaar staat momenteel nog onder contract bij concurrent Vitesse, maar heeft in het Gelredome een aflopend contract en zou dus transfervrij naar De Kuip kunnen vertrekken. Havenaar scoorde tot nu toe negen goals in 27 competitieduels voor Vitesse. Fred Rutten, na de zomer de opvolger van Ronald Koeman als trainer bij Feyenoord, is gecharmeerd van de Japanse international. De oefenmeester en de boomlange aanvaller werkten eerder al samen bij Vitesse. Maar het lijkt zeer twijfelachtig dat Havenaar Pellé kan doen vergeten. Waar Guidetti wel toe in staat is.

Guidetti, die in het seizoen 2011-2012 al gauw uitgroeide tot publiekslieveling in Rotterdam scoorde dat seizoen twintig keer in 23 competitiewedstrijden voor Feyenoord. Een eventueel nieuw verblijf van Guidetti lijkt echter financieel niet haalbaar voor de Rotterdammers. Dit tot verdriet van de Rotterdamse aanhang die de publiekslieveling opnieuw in het hart had willen sluiten.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties