Clasie complimenteert revelatie: 'Hij kan mee naar het WK'

Clasie complimenteert revelatie: 'Hij kan mee naar het WK'

In de strijd om de felbegeerde tweede plaats deed Feyenoord zondagmiddag uitstekende zaken tegen sc Heerenveen (2-0). Aanvoerder Jordy Clasie had na afloop complimenten over voor zijn ploeggenoten.

Toeval of niet, voor de tweede keer op een rij won Feyenoord onder leiding van aanvoerder Clasie een competitieduel. Een sterke tweede helft tegen Heerenveen was zondagmiddag genoeg voor een verdiende driepunter (2-0). "Maar voor mij verandert er als aanvoerder niet veel. Ik ben blij dat ik de band mag dragen en ik zal proberen wat meer te praten, maar dat is het. Het is niet zo dat ik mezelf extra druk opleg", aldus de Oranje-international tegenover VoetbalPrimeur.

De openingstreffer van Feyenoord kwam op naam van een andere middenvelder. Ruud Vormer komt dit seizoen niet veel in actie, maar kreeg tegen Heerenveen de voorkeur boven Tonny Vilhena. Met een fraaie vrije trap brak hij de ban. "We hebben daar deze week op getraind. Iedereen zei tegen hem dat hij die vrije trappen er alleen maar op de training in schiet, maar nu liet hij het ook in de wedstrijd zien", lachte Clasie. "Ik heb hem dus wel even een hand gegeven. Hij heeft bewezen een geweldige traptechniek te hebben."

Ook een andere Feyenoorder kon op complimenten van de aanvoerder rekenen. "Terence Kongolo maakt zeker een stabiele indruk. We trainen natuurlijk al vrij lang met hem, dus ik wist dat het een hele goede speler is. En nu kan hij het eindelijk laten zien. Naar mijn idee is hij klaar voor Oranje. Hij kan zeker voor de linksbackpositie mee naar Brazilië."

[poll=130]

Lees meer over
Kongolo Clasie
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties