Schaken geniet van nieuwe rol: 'Aan de zijkant liep het niet'

Schaken geniet van nieuwe rol: 'Aan de zijkant liep het niet'

Ronald Koeman verraste niet alleen de buitenwacht, maar ook zijn spelers met de 5-3-2-formatie waarin Feyenoord zondag tegen FC Groningen speelde. "Ik was verbaasd", erkende Ruben Schaken na afloop.

Schaken was één van de weinige Feyenoorders die het direct naar zijn zin had in het nieuwe systeem. Aan de rechterkant liep het niet meer bij de 31-jarige flankspeler en dus genoot hij van de tijd in de as van het veld. "Ja, dat was wel prettig", zei hij tegen onder meer VoetbalPrimeur.

"Aan de zijkant liep het niet bij mij. Ik kon m'n acties niet meer maken, het liep allemaal moeizaam. Daar zijn veel factoren voor, maar het begint bij jezelf. Het ligt misschien ook wel aan onze manier van spelen, met een back die er constant overheen komt. Maar de omstandigheden zijn zoals ze zijn en ik moet m'n hand ook zeker in eigen boezem steken. Het was gewoon niet goed."

"Maar dan is het wel lekker om vandaag (zondag, red.) wat meer vrijheid te hebben", vervolgde Schaken, die met Mitchell te Vrede een tweekoppige aanval vormde. "Ik kon in m'n kracht spelen en er zo weer even lekker in komen."

De rechtspoot maakte na een kwartier zelf de 0-1. Die treffer vierde hij met Koeman. "De grootste verdienste voor deze zege ligt bij onze technische staf, een groot compliment voor hen. Ik pik gelukkig m'n goaltje mee en zo kun je de trainer ook belonen", aldus Schaken.

Lees meer over
schaken
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties