Roda JC wil uitsupporters gastvrij ontvangen

Roda JC wil uitsupporters gastvrij ontvangen

Roda JC heeft een aantal stewards laten weten dat de club geen gebruik weer wenst te maken van hun diensten. Het optreden van de betreffende personen rond de wedstrijd van afgelopen zondag tegen FC Groningen was volgens algemeen directeur Marcel van den Bunder de bekende druppel. "Het is niet de eerste keer dat er problemen zijn met enkele stewards.”

Groningen-fans wilden met een (van te voren aangekondigde en door Roda toegestane) sfeeractie het tienjarig jubileum van hun supportersvereniging vieren, maar werden tegengewerkt door de Kerkraadse stewards waardoor sommige spullen het stadion niet in mochten. FC Groningen-directeur Hans Nijland heeft zich daarover in scherpe bewoordingen beklaagd aan het adres van Roda en noemde het optreden onder andere 'schandalig'. Van den Bunder kan zich vinden in de felle kritiek.

"We willen iedereen, ook de aanhangers van de tegenstander, gastvrij ontvangen. We hebben zelf groen licht gegeven voor deze sfeeractie. Dan kan het niet zo zijn dat enkele stewards eigen rechter gaan spelen.” De Roda-directeur heeft de supporters van Groningen in een open brief excuses aangeboden en hen laten weten dat ze komend seizoen in het onderlinge duel in Kerkrade gratis toegang hebben tot het uitvak.

Sfeeractie Feyenoord
Bij Feyenoord zal er zondag ook een sfeeractie plaatsvinden. De supporters hebben een verzoek ingediend bij de club voor een wavedoek. Nadat het doek weg is willen de fans er een gekkenhuis van maken met strandballen en vlaggen.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties