Koeman eist meer van Mulder en defensie

Koeman eist meer van Mulder en defensie

In de Champions League-voorronde tegen Dinamo Kiev ging Feyenoord ten onder aan een gebrek aan scorend vermogen, maar Ronald Koeman legt de druk niet alleen bij de aanvallers. Hij eist ook meer van zijn laatste linie. Vooral tijdens het heenduel in Oekraïne, waarin de Rotterdammers met 1-2 verloren, zag de verdediging er niet altijd stabiel uit. Zo bokste doelman Erwin Mulder een vrije trap tegen het achterhoofd van Lex Immers, die de bal vervolgens in het doel zag ploffen.

"Zulke fouten mogen niet en is een kwestie van communicatie", vertelt Koeman in Voetbal International. "Ik wil dit niet alleen aan Erwin toeschrijven. Het heeft ook te maken met hoe we verdedigen. Doen we dat iets verder van het doel af, dan heeft onze keeper veel meer tijd en ruimte. Nu staan we te dicht op elkaar en gebeurt dit." Toch is de Feyenoord-trainer ook kritisch op Mulder. "Erwin zal zich veel meer moeten laten gelden. Daarover heb ik met hem gesproken", besluit Koeman.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties