Bakkal geniet van zege op Ajax

Bakkal geniet van zege op Ajax

Otman Bakkal maakte zondag tegen Ajax (4-2) het derde doelpunt van Feyenoord en dat was geen toeval. De van PSV gehuurde middenvelder scoort graag tegen Ajax.

Bakkal maakte in zijn loopbaan 31 Eredivisiedoelpunten en vijf daarvan waren tegen Ajax. Daarmee is de Amsterdamse club zijn favoriete tegenstander. "Haha, mooi. Hier heb ik niet echt een verklaring voor, maar mijn cijfers tegen Ajax zijn in ieder geval niet slecht", aldus Bakkal tegen Goal.com. "Ik pak tegen Ajax vaak een doelpunt mee en ik ben blij dat dat nu weer het geval was.

Ik weet hoe het leeft
Voor het eerst sinds 5 februari 2006 (3-2) won Feyenoord thuis van Ajax. Feyenoord boekte zijn grootste zege in de Klassieker sinds 10 december 2000 (3-1). Het was de eerste keer sinds 26 februari 1984 (4-1) dat Feyenoord thuis minimaal vier keer scoorde tegen Ajax in de Eredivisie

De 4-2 van zondag was dus in veel opzichten bijzonder. "Vandaag was het eindelijk zover", aldus Bakal. "De cijfers ken ik niet allemaal, maar ik weet hoe het leeft. Dat zag ik al op de training en dat zag ik ook in het stadion. Ik merkte aan alles dat het heel beladen is. Die ontlading was groot bij iedereen na afloop."

Niveau niet al te hoog
Bakkal stelde zijn ploeggenoot John Guidetti voor rust in staat om Feyenoord op een 2-1 voorsprong te zetten en maakte vlak na rust zelf de derde goal. "Eigenlijk kwamen wij door die penalty terug in de wedstrijd", vervolgde Bakkal. "Daarna stond het verdedigend wat beter zonder dat we zelf heel goed speelden. Het niveau van de wedstrijd was niet al te hoog. Vanaf de gelijkmaker kwamen we er beter in en vanaf de tweede gingen we de wedstrijd controleren en konden we uitbouwen. Mijn doelpunt was qua timing kort na rust perfect. Vanaf dat moment konden we beter controleren."

Door de uitschakeling van Marokko op de Afrika Cup kan Feyenoord snel weer beschikken over Karim El Ahmadi. Volgens Bakkal heeft Feyenoord El Ahmadi gemist: "Hij is absoluut heel belangrijk voor ons gebleken. In de afgelopen twee wedstrijden zonder hem hebben we niet ons best voetbal laten zien. Hij kan er zeker aan bijdragen weer op niveau te komen qua voetbal."

Klik met Guidetti
John Guidetti was er zondag wel bij, zo zal niemand zijn ontgaan. De Zweed scoorde drie keer en zette zijn naam bij in de analen van de Klassieker. Hij was de eerste speler van Feyenoord die een hattrick maakt in de Klassieker sinds Hans Venneker op 19 november 1964 (9-4). De hattrick van Guidetti was bovendien de eerste in De Klassieker sinds Wesley Sneijder op 4 februari 2007 (4-1 voor Ajax). De samenwerking met Guidetti bevalt Bakal: "In het begin was het wennen, maar de laatste tijd gaat het steeds beter met John. De klik is er, we voelen elkaar aan."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties