Janssen hekelt zogenaamde Ajax supporters

Janssen hekelt zogenaamde Ajax supporters

Voorafgaand aan de Klassieker zei Theo Janssen zin te hebben in de sfeer in het stadion, maar na afloop van de 1-1 remise reageerde de middenvelder erg teleurgesteld over de eigen supporters. De fans waren kritisch op het spel van Ajax en floten de eigen ploeg voortdurend uit. “Je mag je eigen ploeg best steunen”, mopperde Janssen voor de camera van Eredivisie Live.

De spelmaker had weinig goede woorden over voor de fans. “Ik moet zeggen dat ik het wel heel slecht vind dat ze ons in de rust al uitfluiten”, zei Janssen. “Bij de wissel van Greg (Gregory van der Wiel, red.) komt er vervolgens een cynisch geklap van hier tot Tokyo. Als het goed gaat staat iedereen achter de ploeg en is iedereen zogenaamd supporter. Als het was minder gaat, is iedereen negatief. Dat vind ik heel slecht.”

“Je hebt vandaag gezien welk effect dat had op de ploeg. Iedereen had het er ook over in de kleedkamer. Wij moeten meer brengen, maar de supporters moeten ook meer brengen”, vervolgde Janssen, die merkte dat Ajax beter ging voetballen toen de ploeg met tien man stond. “Waarom het met tien man beter gaat weet ik niet. We moeten nu wel op zoek naar de oplossing, want op deze manier kunnen we niet doorgaan. We moeten punten gaan pakken, dit is waardeloos."

De kritische Janssen zette ook vraagtekens bij de speelwijze van Ajax: “Als de tegenstander ons onder druk zet, hebben we het moeilijk. Dan willen we blijven voetballen. Ik heb het gevoel dat we dat soms een beetje overdrijven. Je kunt ook de lange bal spelen en vechten voor de tweede bal.”

Lees meer over
Janssen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties