Verbeek: 'PSV of Twente goede tussenstap voor Wijnaldum'

Verbeek: 'PSV of Twente goede tussenstap voor Wijnaldum'

Gertjan Verbeek betreurt de huidige situatie van Georginio Wijnaldum. De coach werkte zeven maanden samen met de middenvelder bij Feyenoord, maar nam in januari 2009 afscheid als coach in Rotterdam. Hij weet dat Wijnaldum veel potentie heeft en ziet dat er graag uitkomen. “Met zijn manier van spelen kan hij voor iedere buitenlandse competitie een aanwinst zijn”, zegt Verbeek aan ELF.


Verbeek geeft ook suggesties hoe Wijnaldum zich beter zou kunnen ontwikkelen, om Feyenoord en zichzelf op die manier van dienst te zijn voor de langere termijn. Een binnenlandse verhuur zou uitkomst bieden, denkt de AZ-trainer. “Ajax ligt gevoelig, maar PSV of FC Twente is een goede tussenstap. Als je het ook daar hebt laten zien, moet je naar het buitenland kijken.” Zijn eigen werkgever noemt hij niet in het rijtje eventuele 'tussenstations'.

Terugkijkend op hun samenwerking in De Kuip, constateert Verbeek dat Wijnaldum inmiddels verandering heeft meegemaakt. “Ik liet hem vaak vanaf rechts spelen, maar ik verwacht dat hij op termijn op tien terechtkomt.” Jong Oranje-coach Cor Pot komt ook aan het woord over de negentienjarige Rotterdammer. Hij deelt de mening van Verbeek niet helemaal.

Aangaande een eventuele plaats 'op tien' heeft Pot zijn bedenkingen. “Hij speelt te veel met zijn hoofd naar beneden en is te speels voor die positie. Als aanvallende middenvelder heeft hij veel minder toekomstmogelijkheden. Wesley Sneijder, Robin van Persie en Rafael van der Vaart spelen daar ook. En bij Jong Oranje vind ik Siem de Jong verder.”

Lees meer over
Verbeek Wijnaldum
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties