Overzicht Academy: Fraai weekend voor Feyenoord-jeugd

De Academy-teams van Feyenoord kunnen terugkijken op een uitstekend voetbalweekend. Feyenoord Onder 18 opende het weekend met een overwinning op Willem II. Ook veel van de overige teams stapten met een overwinning van het veld en blijven zodoende in de top van de ranglijst meedoen.

Feyenoord Onder 18 trapte het weekend af met een zege op Willem II. Al na een kwartier spelen nam Paulo Rudisill de openingstreffer voor het team van trainers Robin van Persie en Brian Pinas voor zijn rekening en nog voor het rustsignaal verdubbelde Aymen Sliti de marge. In de tweede helft kwamen beide teams niet meer tot scoren.

Willem II Onder 18 - Feyenoord Onder 18 0-2 (0-2)
14’ 0-1 Rudisill
28’ 0-2 Sliti

Opstelling Feyenoord Onder 18 Husselin, Ettienne (78’ Cruz), Sebbar, Plug, Moses (62’ Agboluaje), Sneijer (84’ Diniz Lima), Ouarghi, El Harmouz, Neijenhuis (78’ Rambocus), Rudisill (84’ Ulutas), Sliti.

Ruime overwinning voor Onder 17
Feyenoord Onder 17 kende in het thuisduel met de leeftijdsgenoten van PEC Zwolle weinig moeite en won met overtuigende cijfers. Het team van trainer Davey van den Berg had een vliegende start en kwam al na twee minuten op voorsprong. De ingevallen Izu Onunta bracht vervolgens met twee treffers zijn ploeg in een zetel. Nadat de bezoekers de eretreffer hadden geproduceerd was het slotakkoord voor de eveneens ingevallen Jimmi Laarman.

Feyenoord Onder 17 – PEC Zwolle Onder 18 4-1 (2-0)
2’ 1-0 Boulahrouz
44’ 2-0 Onunta
65’ 3-0 Onunta
80’ 3-1 Eilander
89’ 4-1 Laarman

Opstelling Feyenoord Onder 17 Zon, Wijks, Schens, Agboluaje (67’ Gompel), Mparaganda, Rambocus, Boulahrouz, Khan, Treffers (33’ Onunta/72’ Laarman), Van den Elshout (67’ Spier), Ulutas (72’ Van der Ent).

Onder 16 pakt drie punten in Breda
Op bezoek bij NAC Breda slaagde Feyenoord Onder 16 erin om de derde achtereenvolgende overwinning te behalen. Na een vroege achterstand kwam het elftal van Erik van der Ven op gelijke hoogte dankzij een eigen doelpunt. In de tweede helft leverde een doelpunt van Matthew Amoah uiteindelijk drie punten op.

NAC Breda Onder 16 – Feyenoord Onder 16 1-2 (1-1)
1’ 1-0 Reulen
38’ 1-1 Slory (e.d.)
64’ 1-2 Amoah

Opstelling Feyenoord Onder 16 De Mol, Valentijn, Basfielt (41’ Puati), Roovers, Wilbrenninck-van Cuilenborg, Nobel, Hoepel (73’ Silva Dias), Bakkali, Amoah (77’ Aserie), Rueck (58’ Faik), Nahany (58’ Akachar).

Onder 14 na rust langs NAC Breda
Feyenoord Onder 14 boekte in de thuisontmoeting met NAC Breda Onder 14 de vijfde winstpartij van de voorjaarscompetitie. Didi Adams zette zijn team al na twee minuten spelen op voorsprong, waarna een benutte strafschop van de bezoekers voor de 1-1 ruststand zorgde. Na de hervatting stelde het team van trainer Miguel Dingjan orde op zaken en leverde twee treffers van Evans Nedd een verdiende zege op.

Feyenoord Onder 14 – NAC Breda Onder 14 3-1 (1-1)
2’ 1-0 Adams
24’ 1-1 NAC Breda (pen.)
41’ 2-1 Nedd
63’ 3-1 Nedd

Opstelling Feyenoord Onder 14 Frenken, Demirezen, Adams, Elfayda, Dos Santos, Miri, Tuur, Kramp, Nedd, Hetmanov, Hidraoui.

Stadsderby prooi voor Onder 13
Feyenoord Onder 13 heeft de stadsderby tegen Sparta Rotterdam met overtuigende cijfers gewonnen. De ploeg van Martijn den Haan stond al met rust op een verdiende 0-2 voorsprong. Tien minuten voor het eindsignaal besliste Asher Albertus met zijn doelpunt de wedstrijd definitief.

Sparta Rotterdam Onder 13 – Feyenoord Onder 13 0-3 (0-2)
2’ 0-1 D’Annunzio
22’ 0-2 Delgado
61’ 0-3 Albertus

Opstelling Feyenoord Onder 13 Neijssen, Saebu, Albertus, El Hani, Youlal, Aparicio, Wijntuin, Lopes, Seck, D’Annunzio, Delgado.