Feyenoord O21 speelt mede door blunder van scheidsrechter gelijk

De belangrijke wedstrijd tussen Feyenoord Onder 21 en FC Groningen Onder 21 is geëindigd in een 1-1 gelijkspel. De Rotterdammers kwamen op voorsprong en hadden de perfecte kans op de winst, maar uiteindelijk blijft de titelstrijd in de competitie voorlopig nog ongekend spannend.

Hoewel de wedstrijd van groot belang was in de strijd om het kampioenschap, was de wedstrijd eigenlijk alleen fysiek in Groningen te volgen. Via sociale media hield Feyenoord de fans alleen op de hoogte van het scoreverloop. Het elftal van Melvin Boel kwam al na tien minuten spelen op een voorsprong dankzij een doelpunt van Jaden Slory, maar vlak voor rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Een 100% goal moest volgen in de zestigste minuut, maar een gigantische blunder van de scheidsrechter had grote gevolgen voor de eindstand.

10' | 0-1 | Slory
44' | 1-1 |

Opstelling Feyenoord O21
Van Sas; Read, Valk, De Blok, Candelaria; Hokke, Zaal, Groen; Slory, Rust, Sauer.

Wissels Feyenoord O21
Berger, Giersthove, Arnaud, Plug, Rais, Van der Heijden, Van der Sluijs

Programma Feyenoord O21
Zaterdag 4 mei om 15:00 uur: FC Volendam - Feyenoord (bekerfinale)

Jong Sparta en Jong Almere City

Omdat er zelfs bij een eventueel kampioenschap nog een doemscenario kan ontstaan, wordt ook wekelijks de tussenstand in de tweede divisie hier gedeeld. Als Feyenoord de voorjaarscompetitie wint, moet het in een onderling duel met De Graafschap O21 nog bepalen wie de uiteindelijke kampioen van het hele seizoen wordt. De winnaar van dat duel mag een finale spelen tegen een Jong-elftal uit de tweede divisie, mits één van die ploegen op plek tien of lager staat. Uitgerekend in het seizoen waar Feyenoord een serieuze kansmaakt op de titel is de spanning om te snijden op een niveau hoger.

Zowel Jong Almere City als Jong Sparta Rotterdam staan momenteel in de tweede divisie op een veilige plek, maar alles staat daar zeer dicht bij elkaar. De uitslagen van vorige speelronde waren wel erg gunstig voor Feyenoord, maar er moet worden gehoopt op nog meer puntenverlies in de slotfase van het seizoen. De ploeg uit Almere staat met 44 punten namelijk op de zevende plek, terwijl de stadsgenoten met 43 punten op de achtste plek staan. Nummer elf HHC Hardenberg heeft 41 punten. Na dit weekend zijn er in de tweede divisie nog vier rondes te spelen.