Zirkzee: ''Er is ooit wel contact geweest, meer kan ik niet zeggen''

Zirkzee: ''Er is ooit wel contact geweest, meer kan ik niet zeggen''

Joshua Zirkzee kwam via VV Hekelingen, Spartaan ’20 en de jeugd van ADO Den Haag bij Feyenoord terecht. Lange tijd leek het erop dat de Rotterdammers een spits uit de eigen jeugd klaar aan het stomen waren voor Feyenoord 1, maar Zirkzee besloot anders en maakte een overstap naar Bayern München. En dat terwijl zijn vader een Feyenoordsupporter is. Toch?

"Het gaat te ver om te zeggen dat hij een groot fan was. Maar bij een Klassieker waren we voor Feyenoord en als de club de beker won, zoals in 2016, stonden we op de Coolsingel", aldus Zirkzee tegen Voetbal International. "Of het vertrek bij Feyenoord pijn deed? Dat niet, maar het was wel jammer. Ik had graag willen blijven. Toch heb ik die echte teleurstelling niet gevoeld, doordat er al snel iets anders kwam. Een andere optie, of beter gezegd: een droom."

"Bayern had twee wedstrijden van mij bekeken op Varkenoord, tegen Sparta en Ajax. Ik scoorde wel, maar speelde heel matig. En dus was er twijfel bij de scouts. Maar ik wilde héél graag. Toen hebben mijn vader en ik gevraagd of het geen optie was op stage te komen. Dan kon ik me in Duitsland laten zien. En dat lukte", zo vervolgt de spits, die inmiddels verhuurd is aan Anderlecht. In de zomerstop waren er ook geruchten over een tijdelijke terugkeer naar Feyenoord. "Er is ooit wel contact geweest, meer kan ik niet zeggen. Ik heb natuurlijk bij Feyenoord gespeeld. Na al die geruchten komt er vanzelf contact. Maar uiteindelijk is het niet heel dichtbij gekomen."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties